A statisztika szerint átlagban nettó 288 ezret kerestek a csongrád-csanád megyeiek

2022 első három negyedévében 334.920 forint volt a nettó átlagkereset Magyarországon, Csongrád-Csanád megyében 288.400 forint volt az átlag – derül ki a KSH friss adataiból.

Igazából a budapesti 413 ezer forintos összeg annyira megemeli az átlagot, hogy a fővároson kívül csak Győr-Moson-Sopron tudott beférni az átlag fölé, de még az ottani átlagbér is 67 ezer forinttal van a budapesti alatt. Az átlagkereset tizenhárom megyében nem éri el a 300 ezer forintot, kettőben pedig még a 250 ezer forintot sem: Békésben 249 ezer, Szabolcs-Szatmár-Beregben pedig 238 420 forint jött ki átlagnak.

Ami talán érdekesebb lett volna, az a medián kereset, de az a mostani adatokból nem derült ki (az az érték, amelynél az emberek fele több pénzt keres, a másik fele kevesebbet, vagyis egy középérték.).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink