Több helyen működik a könyvtáron belüli kölcsönzés, Makón nem

Be lehet menni meghatározott időben több könyvtárba is az országban, Makón miért nem? – hívja fel a figyelmet oldalán Kalász Aranka, a Könyvklub vezetője.

Mint írja, a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár január 31-éig energiatakarékossági okokból zárva tart, azonba január 10. óta két módon is kölcsönözhetünk könyvet: a koronavírus-járvány idején bevezetett hátsó ajtós kölcsönzés a hét két napján is elérhető, míg szerdánként személyesen is lehetőség van válogatni a könyvek között. Szerdai napokon 9 és 12 óra között személyesen lehet válogatni a könyvek a között az ún. fürge kölcsönzés keretében.

Január 9-től részben, de újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Békés Megyei Könyvtár. Meghatározott időintervallumban, de van már lehetőség a személyes kölcsönzésre, azonban a hőmérséklet még nem teszi lehetővé az intézményben való hosszabb tartózkodást, de a szűkített nyitvatartási időben az olvasók beléphetnek a kölcsönzőtérbe – írta Kalász Aranka közösségi oldalán.

A makói József Attila Városi Könyvtár energiatakarékossági okokból zárva tart, a kölcsönzés csak épületen kívül működik, a nyitvatartási időben (hétfőtől péntekig 9-17 óra, szombaton 9-13 óra között).

A bezárások ellen korábban szót emelt a makói könyvtár korábbi igazgatója, Domokos László is, arról itt és itt olvashat. Puszta János makói fotós, helytörténész arról értekezett a közösségi oldalon, minek építettünk milliárdokért hatalmas hodályokat, ha nem vagyunk képesek azokat működtetni – erről itt számoltunk be.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »