A szegedi börtönben ülve csalt ki százezreket áldozatától egy rab telefonon

Az ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves büntetett előéletű békési férfi ellen, aki börtönben ülve, telefonon keresztül csalt ki 380.000,- Ft-ot egy hiszékeny gyomaendrődi férfitól.

A vádlott a vádbeli időszakban végrehajtandó börtönbüntetését töltötte a szegedi fegyház egyik objektumában, ahonnan 2017 júliusában több alkalommal telefonon felhívott egy gyomaendrődi férfit és pénz-, illetőleg tárgynyereményre hivatkozással megtévesztve őt különböző összegeket csalt ki tőle – írja honlapján az ügyészség.

A vádlott első alkalommal álnéven mutatkozott be a telefonban, magát valótlanul egy szerencsejátékokat szervező zrt. munkatársának adta ki és azt állította, hogy a sértett 100.000,- Ft készpénzt és egy 150.000,- Ft értékű mobiltelefont nyert egy sorsolásos játékban, azonban a nyeremény kézhezvétele érdekében követnie kell a vádlott utasításait.

A sértett, a vádlott kérésének megfelelően, a hívást követően elment egy bankautomatához és azon keresztül – a tudtán kívül – három alkalommal összesen 45.000,- Ft-tal feltöltötte különböző hívószámú telefonkészülék egyenlegét, majd pedig 90.000,- Ft-ot küldött el egy pénzintézeten keresztül a vádlott barátnője részére.

A vádlott még ugyanaznap rávette ismét a tévedésben lévő sértettet, hogy két különböző telefon egyenlegét 15-15.000,- Ft-tal ismét töltse fel.

A vádlott később ismét hívta a sértett férfit és azzal a hamis ürüggyel, hogy egy adminisztratív tévedés miatt újra kell kezdeni a nyereményjátékot, arra vette rá, hogy ismét 75.000,- Ft-tal töltse fel négy különböző telefon egyenlegét.

A vádlott ismét telefonált, ez alkalommal a sértett a vádlott megtévesztő magatartásának eredményeként 65.000,- Ft-ot küldött a vádlott barátnője részére. Másnap reggel megismétlődött a hívás, ekkor 75.000,- Ft-ot adott fel a sértett a vádlott barátnője részére.

A vádlott 10 alkalommal volt büntetve túlnyomórészt vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, többszörös és különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő; más ügyből kifolyólag jelenleg is letartóztatásban van.

Az ügyészség a férfit kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

Az ügyészség vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze őt a sértett kárának megtérítésére és a több mint 220.000,- Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

(hirado.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább olvasom »