A szegedi Csillagba hozhatják az újbudai rendőrgyilkost

A rendőrtisztet halálra késelő férfi, ha tényleges életfogytiglani szabadságvesztést kap, nagy valószínűséggel a Szegedi Fegyház és Börtönben töltheti büntetését.

Mint az ismert, január 12-én a XI. kerületben, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi szomszédja ajtaját beszakította, és a lakásba be akart jutni. A megerősített létszámban érkező rendőrök intézkedés alá vonták, de ő az egyenruhásokra támadt, és egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára szaladt, ahol az egyik járőr lábon lőtte, és így fogták el. Az egyik rendőr a kórházban életét vesztette.

Az Indexnek most nyilatkozó két korábbi fogvatartott egyetért abban, hogy tévednek azok, akik azt gondolják, a kényszergyógykezelésre ítélt bűnözők egy csendes szanatóriumba kerülnek. Az újbudai rendőrgyilkos az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van, itt derül ki, hogy elmeműködése úgymond megfelelő volt-e, vagy van valamilyen kóros állapota, ami miatt nem kerülhet hagyományos börtönbe.

Az egyik korábbi rab szerint tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre (TÉSZ) fogják ítélni Sz. Szilárdot, aki 75 éves lesz, amikor először szóba kerülhet a kiengedése.

A TÉSZ-re ítélteket általában a Szegedi Fegyház és Börtönbe hozzák, a rabok zárkáit a börtön harmadik emeletén, egy elzárt épületszárnyban alakították ki. Ez az úgynevezett HSR (hosszú idejű, speciális rezsimű) körlet. Itt egyszemélyes zárkák vannak: az elítélteknek egész nap itt kell tartózkodniuk. Naponta egy óra sétát engedélyeznek nekik a tetőn kialakított zárt udvaron.

Ugyanakkor fogad életfogytiglanosokat a Budapesti Fegyház és Börtön, Sopronkőhida és Sátoraljaújhely is.

(Fotó: MTI)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »