A szentesi fideszes képviselő elismerte: az árstopok miatt emelkedtek az élelmiszerárak

Farkas Sándor, az agrárminisztérium államtitkára, a szentesi-csongrádi körzet képviselője kedden a Parlamentben két nagyon fontos orbáni mítoszt tépett darabokra mindössze néhány perc alatt.

Z. Kárpát Dániel napirend előtti felszólalásában kérte a kormány támogatását a konzervatívok által kidolgozott élelmiszertámogatási programhoz. A jobbikos politikus többek között arra figyelmeztetett, hogy már egy gyermeket nevelő pedagógusházaspár számára is komoly problémát jelenthet az infláció, és az, hogy többet fizetnek be adóként a gyermeknevelési cikkek után, mint amit visszakapnak családipótlék címen.

Rávilágított, hogy a rekordszintű, a korábban 44 százalékos szintet elérő hazai élelmiszerdrágulás mögött az ársapkák állnak, ugyanis a multicégek a hatósági ár miatti vélt vagy valós veszteségüket a rendelkezésükre álló hat-hétezer termék árába építették be, és

mivel nem volt semmilyen állami kontroll, megállíthatatlanná vált az áremelkedés.

Ezután jött Farkas Sándor, aki előbb a papírjából felolvasta a szankciós inflációs paneleket, majd a saját gondolatait osztotta meg a képviselőtársaival. A kormánypárti politikus közölte, egyetért Z. Kárpát Dániellel,

az államtitkár is úgy látja, hogy az árstopok miatt emelkedtek az élelmiszerárak, mert a hatósági ár során elkönyvelt veszteséget a nagy áruházláncok beépítették a többi árucikk árába.

Az áremelésekkel ,,kompenzáltak” a cégek – mondta. De nemcsak az ársapkákkal kapcsolatos orbáni mítoszt tépte szét, Farkas Sándor szerint ugyanis

nincs arra esély, hogy az árak visszatérjenek a 2019-20-as szintre,

még ha olcsóbb is az élelmiszer, a csomagalóanyagok ára miatt nem lesz érdemi változás.

Egyébként hónap közepén lesz kormánydöntés az ársapkák esetleges kivezetéséről – hangzott még el.

(alfahir.hu nyomán, fotó: Farkas Sándor Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

8 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink