A tervek szerint 1 éven belül itt fog állni a honvédi közösségi ház

Megtörtént a terület előkészítése a Türr utcában. A kivitelezésre még 330 nap áll rendelkezésre – derül ki Farkas Éva Erzsébet bejegyzéséből.

A polgármester tájékoztatása szerint a kivitelezési szerződés augusztus eleji aláírása után a munkálatok rendben megkezdődtek és terv szerint haladnak. A terület helyreállítása megtörtént, ki lett takarítva; a területen lévő épületek elbontása és a törmelék elszállítása megtörtént; elkészült a parkoló kijelölése és ennek földmunkálatai; a focipálya és strandröplabdapálya kijelölése és tereprendezése folyamatban van.

A közösségi ház többek között egy rendezvénytermet és csoportszobát, színpadot, közösségi- és teakonyhát, közösségi mosodát (szárítóhellyel, vasalási és ruhajavítási lehetőséggel), barkácsműhelyt, egy közel 80 négyzetméteres fedett kültéri teraszt, valamint a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat és Polgárőrség irodáit is magában foglalja majd.

Az önkormányzat évekkel ezelőtt 730 millió forintos uniós pályázatot nyert Honvéd infrastrukturális fejlesztésére. Ennek részeként alakítanak ki közösségi teret a városrészben. A legalacsonyabb ajánlat is magasabb volt, mint a rendelkezésre álló pénzösszeg, így a makói önkormányzat bruttó 104+24 milió forintot adott önerőként idén májusban.

(Kiemelt fotó: Farkas Éva Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink