A tervek szerint 1 éven belül itt fog állni a honvédi közösségi ház

Megtörtént a terület előkészítése a Türr utcában. A kivitelezésre még 330 nap áll rendelkezésre – derül ki Farkas Éva Erzsébet bejegyzéséből.

A polgármester tájékoztatása szerint a kivitelezési szerződés augusztus eleji aláírása után a munkálatok rendben megkezdődtek és terv szerint haladnak. A terület helyreállítása megtörtént, ki lett takarítva; a területen lévő épületek elbontása és a törmelék elszállítása megtörtént; elkészült a parkoló kijelölése és ennek földmunkálatai; a focipálya és strandröplabdapálya kijelölése és tereprendezése folyamatban van.

A közösségi ház többek között egy rendezvénytermet és csoportszobát, színpadot, közösségi- és teakonyhát, közösségi mosodát (szárítóhellyel, vasalási és ruhajavítási lehetőséggel), barkácsműhelyt, egy közel 80 négyzetméteres fedett kültéri teraszt, valamint a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat és Polgárőrség irodáit is magában foglalja majd.

Az önkormányzat évekkel ezelőtt 730 millió forintos uniós pályázatot nyert Honvéd infrastrukturális fejlesztésére. Ennek részeként alakítanak ki közösségi teret a városrészben. A legalacsonyabb ajánlat is magasabb volt, mint a rendelkezésre álló pénzösszeg, így a makói önkormányzat bruttó 104+24 milió forintot adott önerőként idén májusban.

(Kiemelt fotó: Farkas Éva Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

113 éve hunyt el Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Bankot vált a makói önkormányzat, Csányi Sándorékhoz mennek

Augusztus elsejétől bankot vált az önkormányzat és a hozzá tartozó intézmények. Költségcsökkentéssel indokolták, valamint, hogy van Makón bankfiókjuk.a polgármesteri hivatal, az Egyesített Népjóléti Intézmény, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum, valamint a Makói Óvoda a Raiffeisennél vezeti a számláját.

Tovább olvasom »