A tervezettnél több mint 500 millió forinttal többe kerül a kübekházi határátkelő

Nettó 2 milliárd 487 millió forintért építheti meg a Kübekháza és Rábé közúti határátkelőhelyet a nyíregyházi Kelet-Út Építőipari Kft – derül ki az uniós közbeszerzési közlönyből. A kormány eredetileg 1 milliárd 974 millió forintot biztosított rá.

A határátkelőhely a Csongrád-Csanád megyei Kübekházát a szerbiai Rábéval összekötő út mellett valósul meg, 2×1 sávon. A főbb létesítmények nettó alapterülete 1 636 négyzetméter. Az építési terület a magyar-szerb-román hármas határ közvetlen közelében helyezkedik el. A terület szinte teljesen sík és bár beépítetlen, jelenleg az építési ingatlannak a határmetszési ponthoz közel eső részén került kialakításra – konténeres infrastruktúrával – az ideiglenes határátkelőhely, melynek a kivitelezési munkák végzése közben is, egészen a végleges határátkelőhely megnyitásáig, üzemelnie kell – áll a pályázati leírásban.

Ezek lesznek a főbb létesítmények:

  • közös magyar-szerb kezelőépület 450,20 négyzetméter,
  • belépő – és kilépő oldali elsődleges vizsgálati hely (védőtetővel) 945,65 négyzetméter,
  • belépő oldali alapos vizsgálati hely (védőtetővel) 77,42 négyzetméter,
  • kilépő oldali alapos vizsgálati hely (védőtetővel) 77,42 négyzetméter,
  • kezelőfülkék 29,28 négyzetméter.

A közbeszerzésen még a szegedi Dél-Konstrukt Zrt. és a HÉB Hungária Építő és Befektetési Kft. indult, illetve a székesfehérvári Fehérép Kft.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc: Nonszensz, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus

“Láthatjuk, hogy a kormány folyamatosan azzal hakzinik, hogy majd a következő három évben 10-10 százalékkal megemeli a bérüket. De azt gondolom, hogy nonszensz az, nem lenézve a szakmát, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus, aki a jövő nemzedékét neveli gyakorlatilag” – mondta Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője az N1TV Képviselő vágta című műsorában.

Tovább olvasom »