A vásárhelyi-makói körzet billegő körzetnek számít

A Választási földrajz oldal számításai szerint a Csongrád-Csanád megyei 1-es és 2-es körzet inkább ellenzéki győzelmet hozhat, míg a szentesi-csongrádi és a hódmezővásárhelyi-makói körzet billegő, azaz előfordulhat, hogy néhány ezer, vagy száz szavazat dönt a jelöltek között.

A térképen 36 biztos ellenzéki, 30 billegő és 40 biztos kormánypárti kerületet azonosítottak azok alapján az elemzések alapján, amik az utóbbi pár hónapban napvilágot láttak az oldalon. Hozzáteszik,

természetesen ez nem jelenti azt, hogy 0% az esélye annak, hogy a biztos kerületet a másik fél hozza el. Annyit viszont állítanak, hogy az eddigi eredmények alapján ez az erősorrend

és kiélezett helyzetnél a lilával jelölt billegő kerületekben lévő egyéni eredmények fognak dönteni. Ezekből a kormánypártnak legalább 14-et, az ellenzéknek 18-at kellene elhoznia ahhoz, hogy győzzenek.

Mint azt megírtuk, a Csongrád-Csanád megyei négyes körzeten belül Hódmezővásárhelyt elhozhatja az ellenzék, a falvakban pedig várhatóan ismét tarolni fog a Fidesz. Így a szakértők szerint a második legnagyobb városban, Makón dőlhet el az egyéni mandátum sorsa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink