Késsel kergette el a testvérét otthonról egy makói férfi

A Makói Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a helybeli férfinak, akit testvére a börtönből szabadulása után befogadott, ennek ellenére többször halálosan megfenyegette őt.

A megalapozott gyanú szerint a férfit 2021. júliusában fogadta be lánytestvére, miután a börtönből szabadult. A testvérek viszonya gyorsan megromlott, a sorozatos viták során a férfi azzal fenyegetőzött, hogy megöli a testvérét, levágja a fejét, rágyújtja a házát. Tavaly augusztusban azért, hogy a fenyegetéseinek nyomatékot adjon, a férfi egy kést is elővett, melyet követően a sértett gyermekeivel együtt a házból elköltözött és oda csak decemberben mert visszatérni.

A sértett és a férfi közötti viták rövid idő elteltével azonban kiújultak, és március végén egy szóváltás során a férfi ismételten megöléssel fenyegette a testvérét, majd fojtogatta. Ennek során a nő rosszul lett, hozzá mentőt kellett hívni.

A személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészség indítványa szerint fent áll továbbá a bűnismétlés veszélye is, mivel a visszaesőnek minősülő férfi cselekményét röviddel az emberölés bűntette miatt kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltése után követte el.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója ma fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink