📷 A végzősök mellett a szakgimnáziumi rendszertől is elbúcsúztak a makói Jugyuban

Hagyományosan péntek délután tartotta ballagási ünnepségét a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola. A három osztály diákjai hétfőn kezdik az érettségit, így a mai ballagás miatt kicsit több idő van lelkileg felkészülniük a próbatételre.

A ballagás az utolsó nagy, protokolláris zárás az érettségi előtt a végzősöknek, akik összesen 53-an vannak három osztályban. A gimnazisták mellett utoljára ,,repülnek ki” a szakgimnazistáink, őket a szokott ágazatokban, a technikumi tanulók váltják fel. Ők nem 4, hanem 5 évig tanulnak majd – fogalmazott a Makói Csípősnek Kovács Tibor

Az iskola igazgatója kérdésünkre elmondta: könnyű volt elszokni az előző évek által teremtett nehezítő körülmények, a koronavírus után és visszatérni a régi kerékvágásba a ballagás megszervezése kapcsán, végiggondolni mindent, de bejáratott metódus van és minden ballagás a benne lévők miatt más és más.

Az ünnepség a Magán Zeneiskola növendékeinek fanfárjával kezdődött, a végzősök végigvonultak a tantermeken, majd lelkészi vezetéssel ballagták át a református templomba. Az igehirdetést követően az Angyalsóhaj Alapítvány díjazta a legjobb tizenkettedikes tanulót és az iskolához köthető Szépség Koldusa Oktatási és Nevelési Alapítvány díjazta azokat a ballagókat, akik a legjobb tanulmányi eredményt érték el és a közösségi munkájukkal is kiemelkedtek. Felcsendült Erkel Ferenc Bánk bánk c. operájának Hazám, hazám áriája – ekkor adták át az iskola zászlaját a végzősök a még tizenegyedikeseknek.

A tanulók egyetemre, főiskolára mennek tovább tanulni, vagy újabb szakmát tanulnak itt, vagy másik intézményben és vannak, akik munkába állnak.

A ballagásról a Makói Csípős Facebook oldalára töltöttünk fel még több fotót:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink