Aláírásgyűjtés a bevándorlás és korrupció ellen

A Jobbik aláírásgyűjtő kampányt indít, melyben négy témával kapcsolatban foglalhatnak állást az emberek. 

„Egyetért-e azzal, hogy kvóta vagy visszatoloncolás útján idegen országok polgárait ne telepítsék Magyarországra?” A Jobbik úgy véli, e kérdésben népszavazás útján kellene nyomást gyakorolni a brüsszeli diktátumok ellen. A Fidesz azonban lesöpörte az asztalról azt a jobbikos indítványt, mely lehetővé tette volna e kérdésben az érdemi referendum kiírását, így a kormánypárt saját aláírásgyűjtő akcióját tette hiteltelenné.

„Egyetért-e azzal, hogy a mentelmi jogot el kell törölni, s a politikusbűnözők által elkövetett gazdasági bűncselekmények ne évülhessenek el?” A Jobbik szerint a mentelmi jog intézménye idejétmúlt politikusi privilégium. A gazdasági bűncselekmények elévülése pedig egy parlamenti ciklus alatt bekövetkezik. Mindkettő csak azt a célt szolgálja, hogy a politikusbűnözők e mögé bújva elkerüljék korrupt tetteik elszámoltatását.

„Egyetért-e azzal, hogy minden politikust kötelező vagyonosodási vizsgálat alá kell vonni négyévente?” A Jobbik szerint a politikusi vagyonokat egy hatósági ellenőrzés révén meg kell vizsgálni. Úgy véljük, nyilvánosságra kell hozni, ha a vizsgálat korrupció révén megszerzett, bizonytalan eredetű vagyont tár fel.

„Egyetért-e azzal, hogy a politikusokat gazdasági bűncselekmények elkövetése esetén dupla büntetéssel, valamint teljes vagyonelkobzással lehessen sújtani?” A közéleti szereplőknek példát kell mutatniuk a társadalom felé, és mivel jóval nagyobb károkat tud okozni, ha egy politikus korrumpálódik, súlyosabb büntetésre számítson, mint az utca embere!

Az ellenzék vezető ereje a választópolgárok véleményét a https://szavazas.jobbik.hu oldalon és a közterületi standoknál felállított jobbikos aláírásgyűjtő íveken várja.

(fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink