Alapítványi fenntartásba kerülhet a szegedi egyetem

Augusztus elsejétől alapítványi fenntartásba kerülhet a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem is, tudta meg a Magyar Narancs, akiknek az információit a debreceni egyetem több vezető oktatója is megerősítette.

A Szegedi Tudományegyetemmel kapcsolatban a szegeder.hu úgy tudja, hogy Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja azzal a tájékoztatással kezdte az évet a dékáni kollégiumon, hogy kezdeményezhetik az egyetem magánalapítványba történő átszervezését, amit Rovó László rektor is támogatott.

A lap információi szerint Rovó azzal érvelt, hogy így lehetne nagyobb összegű fejlesztési forrásokat kapni az egyetemre, máskülönben az SZTE lemarad a többi hazai felsőoktatási intézménnyel folytatott versenyben.

A Narancs megkereste a Debreceni Egyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet a fenntartóváltással kapcsolatban, de egyelőre még nem kaptak választ. 

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink