Amíg Lázár János családtagjai is bevásároltak a földekből, addig egy volt fideszes szerint földrablás zajlik

[ad 1]

A miniszter, térségünk országgyűlési képviselőjének családtagjai 753 millió forintért vásároltak földeket Csongrád megyében.

Korábban már kiderült, hogy a miniszter apja vásárolt egy kisebb parcellát 37,6 millió forintért, azonban nagybátyja és üzlettársa, Gyapjas Károly már 180 millióért nyert el sikeresen földliciteket Hódmezővásárhely és Makó mellett – számolt be róla a HVG. A Blikk szerint Lázár unokatestvére, Gyapjas Mária és a vele egy háztartásban élő Légrádi József 375 hektárnyi földet vásárolt Hódmezővásárhely, Makó, Óföldeák és Földeák térségében.

Úgy tudják, egymás mellett lévő parcellákra licitáltak, a földek együttesen kétszer akkora területet ölelnek fel, mint a Margitsziget.

A Miniszterelnökségtől ezt a választ kapták: „Mint ahogy Lázár János miniszter úr korábban már a sajtó nyilvánossága előtt elmondta, rokonai, akik évtizedek óta mezőgazdasággal foglalkoznak, és minden feltételnek megfelelnek, hogy a liciteken részt vegyenek, nyílt árveréseken, esetenként a piaci eladási ár többszöröséért jutottak a földterülethez. Az ár kifizetéséhez miniszter úr rokonai banki kölcsönt fognak felvenni.”

A mai Magyar Nemzetben Ángyán József agrármérnök, a második Orbán-kormány Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az állam a gazdálkodó családok helyett a politika-közeli érdekeltségekkel, rokoni, baráti körökkel, a spekuláns tőkével köt szövetséget.

Véleménye szerint a licitálásos értékesítés esetén a tőkeerő dönti el, hogy ki tudja megszerezni az árverésre bocsátott földterületeket.

Ráadásul a földforgalmi törvény és az erre hivatkozó kormányhatározat alapján nincs családon, érdekeltségen vagy településen belüli összeszámítási kötelezettség, illetve ha ezt a saját cégüknek adják bérbe, úgy ahhoz hatósági hozzájárulás sem kell, azt senki nem tartja nyilván.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Küldtek még katonákat a kórházakba

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Tovább »

Jobbik: nem lehet senkit sem kötelezni az oltásra!

Meg kell adni mindenkinek a szabad választás lehetőségét, akar-e oltást, vagy sem. A kötelezés helyett a bizalmat kell megteremteni a vakcinák iránt. Az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy számos magyar ember munkanélkülivé váljon, elbocsássák állásából, mert a munkáltatója akarata ellenére oltásra kényszeríti, amit ő nem vállal – fogalmazott a Makói Csípősnek Olasz Lajos.

Tovább »

Második adventi hétvége Makón

Szombaton és vasárnap kézműves vásárt tartanak a Makovecz téren. Vasárnap Keresztúri Léna, a Makói Oltópont vezetője osztja meg ünnepi gondolatait, a koszorút Biró István, görögkatolikus parókus áldja meg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink