Nincs sok új ötlet településfejlesztésre

[ad 1]

A január 11-el kezdődő héten Ádók János, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Weszely Tamás, a Csongrád Megyei Fejlesztő Kft. ügyvezetője, Mágori András (Fidesz) és dr. Kiss Attila (Jobbik) megyei képviselők találkoztak a térség polgármestereivel, hogy megtárgyalják a következő időszak fejlesztéseit. A jobbikos politikus úgy érzi, az újonnan megválasztott polgármesterek nem álltak elő újabb ötletekkel.

2013-ban indultak az első egyeztetések a településvezetőkkel, – tehát még az előző ciklus polgármestereivel, – hogy mit akarnak saját helységükön a megyei keretből fejleszteni, mely 29,2 milliárd forint, ebből 7,6 milliárd a makói térségé. – Érdekesség volt számomra, hogy az új polgármesterek nem álltak elő újabb ötletekkel, a régiek pedig nyilván most is azt akarják fejleszteni, amit 2013-ban kitaláltak – jelentette ki dr. Kiss Attila.

Összegzésképpen megállapítható, hogy az elmaradt falvak önkormányzati épületeket, orvosi rendelőket, óvodákat és bölcsődéket szeretnének felújítani. – Egy jó óvoda, bölcsőde ide vonzhat családokat, de lehetőségeikhez képest a gazdaságfejlesztés irányába nem mentek el ezek a települések. Remélem, hogy egyéb fejlesztési pályázatok kapcsán elindulnak ilyen folyamatok – mondta a képviselő.

Az egyes települések fejlesztési terveit, részletesebben a következő hetekben mutatjuk be.

(fotó: illusztráció)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink