,,Amíg Oroszországban azt nem szabad kimondani, hogy háború, nálunk azt hogy benzinhiány”

Orbán Viktor gazdaságpolitikája csúfos kudarc, ezt mutatja az üzemanyag-ellátás akadozása is – hangoztatták az Egységben Magyarországért pártszövetség pénteki sajtótájékoztatóján.

Ilyés Márton, a Momentum alelnöke szerint a magyar miniszterelnök „minden zsetont Oroszországra tett föl, pedig nem kaptunk semmit az oroszoktól”. Felhívta a figyelmet arra, hogy Paks II. drágábban termelne áramot, mint bármilyen más technológia. Azt valószínűsítette, hogy ebben a projektben a magyar és az orosz korrupció összefonódott. A magyar kormány nem készült fel az energiaválságra, „nincsenek készleteink, nincsenek terveink, és nincsenek megbízható szövetségeseink” – mondta.

Az ellenzéki politikus szükségesnek tartja, hogy

„az Európai Unió hozzon létre egy alapot, készletezzen közösen, és közösen lépjen föl az orosz zsarolással szemben”,

mert csak ez védi meg Magyarországot, csak ez védi meg a magyar fogyasztókat. Ilyés Márton szerint Európában most ezen gondolkodnak, „de az asztalhoz Putyin szövetségesét nem fogják odaengedni, még a lengyelek is viszolyognak a putyini alkuktól”. Új kormányra van szükség, hogy megvédje Magyarország nemzeti érdekeit – hangoztatta.

Horváth Jácint (DK), az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje leszögezte: az Orbán-kormány kudarcos politikája vezetett az előállt helyzethez.

„Ki lehet jelenteni: összeomlott ma Magyarországon az üzemanyag-ellátás. Azonnali beavatkozás szükséges, és felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal avatkozzon be”

– fogalmazott. Szerinte „Orbánék heteken-hónapokon keresztül karba tett kézzel nézték, mi történik körülöttünk, és éveken keresztül dörgölőztek az oroszokhoz, aminek most mi isszuk a levét”. Oda jutottunk – tette hozzá -, hogy az üzemanyag-ellátási gondok miatt veszélybe kerülhetnek az alapvető szolgáltatások.

A DK-s politikus kitért arra is: Gulyás Gergely előző esti bejelentése szerint a kormány utasította a rendőrséget, hogy rémhírterjesztés miatt indítson eljárást azokkal szemben, akik az ellátás leállásáról közölnek információkat.

„Úgy látszik, amíg Oroszországban azt nem szabad kimondani, hogy háború, nálunk azt nem szabad kimondani, hogy benzinhiány”

– jegyezte meg, majd hozzátette: kommunikációval nem lehet elfedni a problémákat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Tizenegyesgóllal nyert a Makó FC

A makóiak a Dabas ellen győztek. Rossz hír, hogy Babolek Zoltánnak vélhetően elszakadt a térdszalagja, hordágyon hozták le a pályáról, majd mentő vitte el már az első percben, miután egy elcsúszó dabasi játékos ráesett.

Tovább »

Félezer benzinkút zárhat be nyáron

Akár 500-600 benzinkút is bezárhat június 1-jével, ha nem történik változás, a töltőállomások ugyanis egyre nehezebb helyzetben vannak. A Független Benzinkutak Szövetsége hárompontos javaslatcsomagot állított össze a helyzet rendezésére – számolt be róla az ATV Híradó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Félezer benzinkút zárhat be nyáron

Akár 500-600 benzinkút is bezárhat június 1-jével, ha nem történik változás, a töltőállomások ugyanis egyre nehezebb helyzetben vannak. A Független Benzinkutak Szövetsége hárompontos javaslatcsomagot állított össze a helyzet rendezésére – számolt be róla az ATV Híradó.

Tovább olvasom »