Annyi migráns érkezett idén, hogy egy nagyvárost is megtöltenének

Január 1-je óta összesen 271 282 illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök. Nagy részük persze már elhagyta az országot, ám ha mindannyian itt maradnak, akár Magyarország második legnagyobb városát is megalapíthatták volna.

Bár a kormányzati tájékoztatókban mindig tízezrekkel kevesebb migránsról esik szó, mint ami az Alfahír számlálóján szerepel, itt nemcsak a határon befelé igyekvő migránsokat, hanem a mélységi ellenőrzés során elfogott illegális bevándorlókat is számításba vesszük, így megállapítható, hogy év eleje óta 271 282-en érkeztek hazánkba. Persze ha azt is hozzávesszük, hogy sokak lebukás nélkül haladtak át az országon, ez a szám a valóságban jóval magasabb lehet. Jelentős részük már Nyugat-Európában jár, ám hogy érzékeltessük, mekkora számról is van szó, összevetettük az adatot néhány város lakosságával.

Ha elképzeljük, hogy mindannyiukat egyetlen tranzitzónában helyeztük volna el – ami persze teljes képtelenség – akkor az a helyszín immár Magyarország második legnépesebb városa lenne, jócskán megelőzve a 203 ezer fő által lakott Debrecent. Jelentős részük a déli határszakaszon érkezve elhaladt Szeged közelében is, ahol mindössze 162 ezren élnek.

Ez a fiktív, 271 ezres lakosságú város Szíriában a 6. legnépesebb város lenne, megelőzve a 252 ezres Dajr ez-Zaurt. Afganisztánban az ötödik helyen álló Dzsalálábád városát (168 ezer fő) előzné meg, de a 33 milliós Irakban is beférne a top10-be. Ausztriában Magyarországhoz hasonlóan a Bécs után következő, 237 ezres Grazot taszítaná le a dobogó második fokáról fiktív migráns-városunk.

(alfahír.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Hétgólos meccsen nyert a Makó FC

A félidőben még 3-1-re vezetett az ESMTK csapata, majd a szünet után 8 perc alatt fordítottak a makóiak. A bajnokságból még két forduló van, a Makó FC a negyedik helyen áll.

Tovább »

Kálmán Olga lett a DK frakciószóvivője

Kálmán Olgát, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét, korábbi műsorvezetőt, médiaszemélyiséget nevezte ki új szóvivőjének a DK frakciója – közölte a párt vasárnap.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink