„Fekete” menyasszonyi ruha

Az esküvői szezon közepén a NAV dél-alföldi ellenőrei egy menyasszonyiruha- és kellékkölcsönző üzletet ellenőriztek. A szép ruhákon és kellékeken kívül semmi nem volt rendben a szalonban, így az idei nem lett a „vállalkozó” legjobb szezonja.

A leánybúcsúhoz kellékeket kereső revizoroknak a „vállalkozó” készségesen mutatta áruit; koronákat, fejdíszeket, nyakláncokat, kesztyűket és saját készítésű gyűrűpárnákat, melyek közül a próbavásárlást végző ellenőrök végül egy párezer forintos csillogó fejdíszt választottak. Válogatás közben az adóellenőrök arra lettek figyelmesek, hogy az élelmes tulajdonos menyasszonyi ruhákra is vesz fel előjegyzéseket. Miután a revizorok kifizették a fejdíszt, és annak ellenértékéről sem nyugtát, sem számlát nem kaptak, felfedték magukat. A vizsgálat során kiderült, hogy a kölcsönzéssel foglalkozó magánszemély amellett, hogy bizonylatot nem állított ki az értékesítésről, sem működési engedéllyel, sem adószámmal nem rendelkezett.

Az adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység magánszemélyek esetében 200 ezer forintig, a nyugtaadás elmulasztása további 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal szankcionálható.

(NAV sajtóosztály, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es villamos

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es vonalon a villamosközlekedés. Az utasokat a jövőben az 1-es jelzésű tram-train (a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos) szállítja a rókusi vasútállomás és a nagyállomás között – tájékoztatta a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) az MTI-t.

Tovább »

Korábbi helyettes államtitkár: a makói palagáz kitermelése műszaki akadályt képez

A geológiai és műszaki kockázatok mellett egész egyszerűen nem létezik jelenleg olyan sikeresen és eredményesen alkalmazható technológiai, ami a makói árokban tapasztalt rendkívül magas nyomás és a még rendkívülibb hőmérséklet mellett képes megvalósítani a kitermeléshez szükséges hidraulikus rétegrepesztést – fejtette ki oldalán Holoda Attila, aki 2010-2014 között energetikáért felelős helyettes államtitkár volt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink