Anyázás, gyomros és cigányozás az ORÖ közgyűlésen

Anyázással, újságíróveréssel, életveszélyes fenyegetésekkel és rasszista beszólásokkal (igen, tényleg!) tarkított, vidám hangulatú közgyűlést tartott hétfő este az Országos Roma Önkormányzat Mohácson. 

A szervezetben már hónapok óta nagyon komoly feszültségek vannak, elsősorban a Híd a munka világába program 5 milliárd forintos költségvetése miatt, amellyel Farkas Flórián, volt ÖRO-elnök, jelenlegi miniszterelnöki biztos nem nagyon tud elszámolni. Napvilágra került többek között, hogy a projekt terhére havi félmillióért béreltek Opel Corsákat és több tízmillióért vásároltak irodabútorokat.

Hegedüs István, az ORÖ elnöke hétfőn este hatra hívott össze rendkívüli közgyűlést. A RomNet tudósítása szerint sokan már azon felhúzták magukat, hogy miért az ország legtöbb tájegységétől messze eső baranyai városban tartják a rendezvényt, miért nem a szervezet budapesti székházában. A hangulatot tovább paprikázta, hogy az elnök a késői órán nem a napirend megszavaztatásával kezdte, hanem még a közgyűlés hivatalos megkezdése előtt hosszú expozéba fogott a romák szociális helyzetéről. Ekkor kezdődtek a bekiabálások, amelyek végig kísérték az egész eseményt. Hegedüs hiába rendelt el szünetet, a kedélyek nem csillapodtak. Sőt, ekkor indult csak meg igazán az anyázás és a fenyegetőzés. Az egyik képviselő lánya a tettek mezejére is lépett és gyomron vágta a közgyűlésről tudósító HírTV technikusát.

Az egyik küldött megpróbálta figyelmeztetni a többieket “emberként és képviselőként is méltatlan” viselkedésükre. Válaszul megfenyegették, hogy “Meg fogsz te is dögleni!”

A hangulat akkor érte el tetőpontját, amikor a médiával verekedő hölgy “mocskos romungróknak”, és „koszos beásoknak” nevezte vitapartnereit.

Végül az ellenzék, illetve az önkormányzatot vezető Lungo Drom elnökkel szembeforduló tagjai (a szervezet az Híd a munka világába program körüli botrányok miatt kettévált)  kivonultak az ülésről. Ezután Hegedüs már kényelmesen, 20 perc alatt megszavaztathatta, amit akart.

Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke a kivonulás után úgy nyilatkozott: a mohácsi közgyűlési is bebizonyította, hogy Hegedüs István „foggal, körömmel, és most már ököllel is” ragaszkodik a hatalomhoz, és nem veszi észre, hogy elfogyott körülötte a levegő. Hozzátette:  Hegedüs István egy éves elnöklése alatt kiüresedett az ORÖ, csődbe került a szervezet, “a bűn és a szégyen árnyékából már nem tudnak kitörni.”

„Itt az idő, hogy Hegedüs István és Farkas Flórián, egymás kezét fogva kivezessék egymást a közéletből” – jelentette ki.

(alfahir.hu)

 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink