Sanyi bá’ tanít

Az “Összezárva Friderikusszal” vasárnapi adásából megtudhattuk, hogy Gregor Bernadett veszélyes útra tévedt, de csak azért jobbikos, mert hülye, és különben is, a rendes színész pártsemleges.

Ha valamiben nagy összegre fogadhattunk volna, akkor az az, hogy a beszélgetésből nem maradhat ki az az öt világrészt megrengető gigabotrány, amikor a színésznő október 23-án elénekelt egy Karády-dalt a Jobbik megemlékezésén. Aki akár csak alkalomszerűen is kitekintget az Aktív-Velvet-Bors Bermuda-háromszögön, az tudhatja, hogy a jó öreg Liberikusz mester melyik politikai térfélen focizik. Legeslegkésőbb a Gyurcsány Ferenccel eltöltött meghitt 24 óra után már mindenkinek leeshetett a merrehányóra.

Miért kellett ezt?

A diskurzus adekvát “miért kellett ezt?” kérdéssel indul, amire egy normális országban annyi lenne a válasz, hogy “mer’ ehhez volt kedvem.” De ez nem egy normális ország, ezt Gregor Bernadett is érezheti, így türelmesen elmagyarázza Sanyi bának, hogy elolvasta a Jobbik programját, és az neki tetszik. Hozzáteszi, hogy a dokumentum 88 oldalas, tehát jó eséllyel elejétől a végéig átnézte. Ha legalább Sanyi bá’ normális lenne, akkor itt le is pattant volna a témáról. Esetleg gratulált volna, hogy beszélgető partnere a magyar választók azon 1%-ához tartozik, aki program alapján választ pártpreferenciát.

Ha csak minden ötödik szavazó így tenne, lényegesen élhetőbb hazánk lehetne.

De Sándorunkat csak most kapja el igazán a gépszíj. Kérdőre vonja a színésznőt, hogy vajon a többi párt programját is elolvasta-e? Hiszen milyen kis befolyásolható, naiv kislány, ugye, aki csak egyfelől tájékozódik! Nos, ha Fridi tényleg annyira penge lenne, mint, amilyennek láthatóan érzi magát, akkor tudná, hogy a Jobbikon kívül csak egyetlen másik pártnak, az LMP-nek van programja.

A többiek praktikusabban gondolkoznak, ők arra a 99%-ra hajtanak, aki soha a büdös életben nem vesz a kezébe ilyen irományt.

Nem náci, csak hülye

Friderikusz nem enged sok teret a vitának, és gyorsan útba igazítja az elbizonytalanodott nézőt, hogy tudja, hol is lakik a szürkeállomány:

“Erről hosszan beszélgethetnénk, ha Önnek lenne elég ismerete a témában.”

Vagyis a jóságos Sanyi bá’ szerint Gregor Bernadett nem azért jobbikos, mert gonosz náci állat, hanem csak azért, mert hülye.

A kirekesztő, bunkó, fasiszta tahók csak jegyzeteljenek a tévé előtt, hátha tanulnak egy kis európai vitakultúrát! De itt még nem érdemes letenni a füzetet és a tollat, van még bölcsesség ott, ahonnan ez jött. Fridi ugyanis a végére még ledobja a retorikai atombombát, amikor atyai aggódással azt tanácsolja:

“Egy színész maradjon szerintem mindentől független!”

Ez az ultima ratio, ez az az érv, amely előtt a legelvetemültebb szélsőségeseknek is meg kell hajolniuk. Akinek pedig eszébe jutna az az eretnek gondolat, hogy ezt a kérdést, vajon mi a francért nem teszik fel soha mondjuk a Bajnai Gordon MC-jévé szegődött Kulka Jánosnak, vagy a Heti Hetesben népnevelő Gálvölgyinek, Hernádi Juditnak, esetleg Ábel Anitának, az vegye tudomásul, hogy a balos/liberális művész nem pártpolitizál, ő alapvető emberi értékek mellett áll ki.

Mocskos pártpolitika, lelkiismeretlen politikai zsoldosok és rossz társaságba keveredett eltévedt báránykák csak a jobboldalon vannak. És ez is csak azóta van, amióta van jobboldal.

(alfahir.hu nyomán)

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Cseh Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész, előadóművész, rajztanár.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink