📺 Ápolók a helyzetükről: „Ekkora gyomrost a rendszerváltás óta nem kaptunk”

Már javában zajlott a világjárvány harmadik hulláma, amikor az ápolóknak is megszűnt a korábbi közalkalmazotti státuszuk. Míg az orvosokat béremeléssel kárpótolták a hálapénz megszűnése miatt, az ápolóknak nemcsak az alapbérük nem emelkedett, hanem az elbocsátásuk és az áthelyezésük is könnyebbé vált.

Több mint ötezren nem írták alá az új feltételek szerinti szerződésüket. Két vezető ápoló a DW-nek elmesélte döntése hátterét: az egyik maradt az állami egészségügyben, a másik nem – írják a videójukhoz.

,,Március elsején ültem a munkahelyemen, és az egész napom arról szólt, hogy próbáltam a könnyeimet visszanyelni, 34 év 4 hónap és 6 nap, ez állt a papíron. Sose fogom ezeket a számokat elfelejteni. Én azt éreztem, hogy gyakorlatilag elpöcköltek”

– mesélte Szilaj Krisztina. Ő eddig az állami egészségügyben dolgozott, de most nem írta alá az új szerződést. Bár szeretett volna vállalkozóként továbbra is ott dolgozni, de ezt nem engedték meg. Ezért egy főváros környéki településen helyezkedett el az idősellátásban. Önkéntesként a hétvégén egy budapesti Covid-osztályon dolgozik, mert a lelkiismerete nem hagyta nyugodni – mondta a videóban.

,,Nekem is az a véleményem, hogy ekkora gyomrost a rendszerváltás óra még nem kaptunk”

– vélekedett Sebestén Gábor, aki 1983 óta van az egészségügyben, ebből 1992 óta az intenzív terápiában dolgozott és egy intenzív osztály ápolási részlegét vezette. Ő végül aláírt márciusban, mert elmondása szerint szereti a munkáját és nem akarta az osztályát sem cserben hagyni – mesélte.

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc: Nonszensz, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus

“Láthatjuk, hogy a kormány folyamatosan azzal hakzinik, hogy majd a következő három évben 10-10 százalékkal megemeli a bérüket. De azt gondolom, hogy nonszensz az, nem lenézve a szakmát, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus, aki a jövő nemzedékét neveli gyakorlatilag” – mondta Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője az N1TV Képviselő vágta című műsorában.

Tovább olvasom »