? Ápolók a helyzetükről: „Ekkora gyomrost a rendszerváltás óta nem kaptunk”

Már javában zajlott a világjárvány harmadik hulláma, amikor az ápolóknak is megszűnt a korábbi közalkalmazotti státuszuk. Míg az orvosokat béremeléssel kárpótolták a hálapénz megszűnése miatt, az ápolóknak nemcsak az alapbérük nem emelkedett, hanem az elbocsátásuk és az áthelyezésük is könnyebbé vált.

Több mint ötezren nem írták alá az új feltételek szerinti szerződésüket. Két vezető ápoló a DW-nek elmesélte döntése hátterét: az egyik maradt az állami egészségügyben, a másik nem – írják a videójukhoz.

,,Március elsején ültem a munkahelyemen, és az egész napom arról szólt, hogy próbáltam a könnyeimet visszanyelni, 34 év 4 hónap és 6 nap, ez állt a papíron. Sose fogom ezeket a számokat elfelejteni. Én azt éreztem, hogy gyakorlatilag elpöcköltek”

– mesélte Szilaj Krisztina. Ő eddig az állami egészségügyben dolgozott, de most nem írta alá az új szerződést. Bár szeretett volna vállalkozóként továbbra is ott dolgozni, de ezt nem engedték meg. Ezért egy főváros környéki településen helyezkedett el az idősellátásban. Önkéntesként a hétvégén egy budapesti Covid-osztályon dolgozik, mert a lelkiismerete nem hagyta nyugodni – mondta a videóban.

,,Nekem is az a véleményem, hogy ekkora gyomrost a rendszerváltás óra még nem kaptunk”

– vélekedett Sebestén Gábor, aki 1983 óta van az egészségügyben, ebből 1992 óta az intenzív terápiában dolgozott és egy intenzív osztály ápolási részlegét vezette. Ő végül aláírt márciusban, mert elmondása szerint szereti a munkáját és nem akarta az osztályát sem cserben hagyni – mesélte.

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »