Átadták az iskolai mosdót Maroslelén

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai támogatása mellett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és az Unilever Magyarország Kft. együttműködésével iskolai mosdófelújítási program indult idén márciusban. A Domestos gyártója által kezdeményezett társadalmi akció keretében általános iskola mosdói újultak meg, köztük a maroslelei is.

Márciusban elkezdődött az állapotfelmérés az iskolákban, amelynek során kiderült, hogy a legtöbb intézményben a mosdóhelyiség teljeskörű felújítást igényel. A munkálatokhoz – melyek az iskolaszünetben kezdődtek és az iskolakezdésre véget értek – a szükséges alapanyagokat termékfelajánlási támogatások biztosították.

A munkálatokat megelőzően három hónapon keresztül tartott az a gyűjtőakció, melynek keretében minden eladott Domestos-termék árából 5,- Ft-ot az iskolai mosdók felújítási munkálatainak kivitelezésére fordított a vállalat, az oktatási intézmények megfelelő higiéniai állapotának biztosíthatósága érdekében.

A kiválasztott iskolák: Baksai Általános Iskola (Baranya megye); Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Békés megye); Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskola (Komárom-Esztergom megye); Szentpéterúri Általános Iskola (Zala megye); Maroslelei Általános Iskola (Csongrád megye).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Küldtek még katonákat a kórházakba

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Tovább »

Jobbik: nem lehet senkit sem kötelezni az oltásra!

Meg kell adni mindenkinek a szabad választás lehetőségét, akar-e oltást, vagy sem. A kötelezés helyett a bizalmat kell megteremteni a vakcinák iránt. Az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy számos magyar ember munkanélkülivé váljon, elbocsássák állásából, mert a munkáltatója akarata ellenére oltásra kényszeríti, amit ő nem vállal – fogalmazott a Makói Csípősnek Olasz Lajos.

Tovább »

Második adventi hétvége Makón

Szombaton és vasárnap kézműves vásárt tartanak a Makovecz téren. Vasárnap Keresztúri Léna, a Makói Oltópont vezetője osztja meg ünnepi gondolatait, a koszorút Biró István, görögkatolikus parókus áldja meg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink