? Átadták az új Almásit, Farkas Éva szerint nem az épület a fontos, hanem a benne lévők

Pedig nyáron pont az volt az érintett szülők egyik fő problémája, hogy a főtéri épülethez képest az Almási egészen máshol található és kevés a parkoló az iskola előtt.

A múlt héten hivatalosan is átadták a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új épületét az Almási utcán. Farkas Éva Erzsébet beszédében azt emelte ki, hogy nem maga az épület számít, hanem a benne folyó munka, a pedagógusok, a diákok.

Íme a polgármester 13 perces beszédének legérdekesebb részei:

,,Két évvel ezelőtt álltunk itt közösen […] Tudtuk már akkor is, hogy az iskola teljes újjáépítése egy történelmi oktatási beruházás lesz városunkban, ami hosszú évtizedekre meghatározhatja az itt tanuló gyerekek jövőjét.”
,,A magyar kormány elhatározta, hogy ad egy teljesen új iskolát Makónak.”
,,Az épület a diákok és pedagógusok nélkül csak egy intézmény.”
,,Az itt dolgozó pedagógusok tanítanak bennünket a puszta létezésükkel.”
,,A csodát, az igaz, őszinte figyelmet, odaadó figyelmet álmodták meg az itteni pedagógusok. Ami oly sok fiatalnak adott tartást, életcélt, hivatást, barátokat, példaképeket és tartalmas, szép gyermekkort, életre szóló emlékeket. Egy olyan közösséghez való tartozást, amit csak azok értenek, akik benne voltak, átélték a bartókosságot, az Almási létet. […] Mindvégig tudták, az itt dolgozók is, hogy mi az az érték, ami igazán fontos.”
,,Az itt tanító pedagógusok tudom, hogy hűek maradtak esküjükhöz […] melyben ígérték, hogy megőrzik az iskola kivívott rangját, hagyományait. Legyen az almásis, vagy bartókos.”
,,Az épületben, – az újban is, – az élet ti vagytok.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink