Ez a nap is eljött: a Bartók diákjai az Almásiban kezdték meg a tanévet

Június 30-án eldöntötték, hogy a bartókosok az Almási épületbe járnak majd és hiába a tiltakozás és különböző jogi procedúrák, a tanévet ma itt kezdhették a főtéri épület helyett.

A szülők összefogásából létrejött csoportban a jogi képviselőkük, dr. Kotroczó Béla úgy értékelt: ,,Eljött ez a nap, de nem úgy, ahogy szerettük volna. Ez a csoport azért jött létre, mert hittünk abban, hogy egy civil összefogás eredményeképp megmenthetjük a Bartókot. Ha a mai tanévkezdést nézzük, úgy tűnhet, hogy – habár mindent megtettünk – ez nem sikerült. Azonban akik azt gondolják, azzal minden eldőlt, hogy a tanévkezdéskor a Bartók üresen áll, tévednek.”

A jogász szerint ,,a Bartóknak akkor lesz csak vége, ha Ti, szülők és diákok lemondtok róla.” Úgy véli, az iskola megérdemli, hogy addig küzdjenek a megmaradásáért, amíg akár csak 1 százalék esély is van rá.

Jelenleg a bíróságnak az előkészítő tanácsülést (ezen a felek nincsenek ott) az alperesi ,,védirat” bíróságra érkezését követő tizenöt napon belül kell megtartania, ahol eldöntik, kell-e bizonyítást lefolytatni, kell-e még iratot bekérni más szervtől. A per tárgyaláson kívül történő elbírálása esetén a bíróság a védirat közlésével egyidejűleg a felek számára beadványaik benyújtására – tizenöt napnál nem rövidebb – határidőt állapít meg. A szülők képviselője jelenleg erre a védirat közlésére vár. Az e beadványokra adandó válaszok és egyéb beadványok benyújtására a bíróság újabb, tizenöt napnál nem rövidebb határidőt állapíthat meg, azzal, hogy arra lehetőleg az első tárgyalás kitűzésére irányadó határidőn belül (30 nap) sor kerüljön, majd ítéletet hoz. Ez nagyjából október végén lehet.

Hamarosan pedig el kell bírálnia a Fővárosi Ítélőtáblának is az azonnali jogvédelem elutasítása miatti fellebbezésüket – erre is várnak.

Az átköltözés egyik kritikája volt többek között, hogy kevés a hely az Almási előtt. Amitől sokan tartottak, az bekövetkezett: a viszonylag szűk Almási utcába a szokásosnál több autó hajtott be csütörtök reggel, parkolt le az iskola közelében. Ez mindenképpen több odafigyelést és türelmet követel meg az arra járóktól. Pozitívum, hogy rendőrök segítették a közlekedést ma reggel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink