? Átvágták a platánfák gyökereit, amikor a Deák Ferenc utcai kerékpárút készült

A fák jelenleg pusztulnak, odvasak és törnek a gallyak, az ágak rendszeresen – panaszkodott a Makói Csípősnek egyik olvasónk. Az ott lakók elmondása szerint hiába kérik a fák kötelező, három évenkénti ellenőrzését, nem történik meg.

Hónapok óta hiába kérjük a fák három évenkénti kötelező műszeres állapotvizsgálatát, tekintettel a mellékelt fotók szerinti csonkolás okozta veszélyhelyzetre, ebben a különösen forgalmas utcában, a főkertésztől semmi konkrétumot nem tudunk meg – tudatta szerkesztőségünkkel olvasónk. Tájékoztatása szerint az önkormánzyatnál nem tudták nekik megmondani, hogy mikor volt a fák utolsó vizsgálata.

Kaptunk néhány képet is, amin látszik, hogy az építkezés során valóban megsérült a fák gyökere és hogyan egészen nagy darabok kerültek elő a föld alól:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Nem lesz jó idő a héten, visszatér az éjszakai fagy

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Az erős szél hétfőn nagy területen viharossá fokozódik. A hét második felében ismét melegedés kezdődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott középtávú előrejelzéséből.

Tovább »

A nap idézete

551 éve hunyt el Janus Pannonius (magyarosan Csezmiczei János vagy Cesinge János) pécsi püspök 1459-től haláláig, az első név szerint ismert magyar(-horvát) költő és humanista.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink