Az állam fizesse ki a randi költségeit is? Elmebeteg ötletekről vitáztak volna az ifjú KDNP-sek

[ad 1]

Szilágyi György szerint kérdés, hogy Erdő Péternek is fizetnie kéne-e a szingliadót, a felvetések tükrében pedig lassan az sem lenne meglepő, ha a kormány válásadót, veszekedésadót vezetne be, vagy a számla bemutatása esetén állná az első randi költségeit. 

Tegnapi sajtóhírek szerint a KDNP ifjúsági szervezete egy rendezvényt kívánt szervezni, ahol olyan ötleteket vitattak volna meg, mint a szingliadó vagy a nők büntetése abban az esetben, ha nem szülnek legalább három gyermeket, ebben az esetben ugyanis a javaslat szerint nem tölthetnének be vezető pozíciót az állami szférában.

A fiatal kereszténydemokraták (IKSZ) fővárosi tagozata vitaestet kezdeményezett a népességfogyás megállítására. A vitaest alapját Dr. Benda József egyik könyve adta volna. Ő rendszeres vendége a KDNP-nek, az idézett könyvének bemutatóját is a párt karolta fel. Itt vitatták volna meg a fent említett elmebeteg ötleteket, ám miután az eset a sajtóban nagy port kavart, az IKSZ országos elnöksége jelezte, hogy a szingliadó ötlete nem kötődik hozzájuk – ők inkább az adócsökkentést támogatnák -, a vitaest témáit mindössze a fővárosi I. kerületi tagozatuk állította össze. Végül törölték a Facebookról a vitaest eseményének oldalát is.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: viccnek is felfoghatnánk ezeket a felvetéseket, ám az elmúlt években a kormánypártok részéről már több olyan ötlet is elhangzott, melyeket először viccnek tartottunk, később mégis törvény lett belőlük. A politikus emlékeztetett Mikola István 2006-os kijelentésére is, mikor a Fidesz politikusa szinglihordák veszélyével riogatott.

A politikának nem az lenne a dolga, hogy beletrollkodjon az emberek magánéletébe, hanem az, hogy olyan ösztönző programokat indítson, melyek a kívánt hatást elérik – fogalmazott Szilágyi, aki szerint visszás az, hogy míg a huszadik századi pártok nemzetellenes politikájának eredményeképpen a reálbérek a 70-es évek szintjére estek vissza, az országból pedig tömegesen menekülnek az emberek, a politikusok meg akarják mondani, ki mekkora családot tervezzen, hány gyermeket vállaljon. A képviselő hangsúlyozta: a gyermekvállalás szóban is benne van, hogy vállalásról van szó, amit nem lehet kötelezővé tenni, akik viszont gyermekeket nevelnének, őket segíteni kell ebben.

Szilágyi kitért a KDNP ifjúsági szervezetének rendezvényén megvitatandónak tartott pontokra is. Az első javaslat az volt, hogy az állam járuljon hozzá a párkeresés költségeihez is. A Jobbik politikusa szerint lehetséges, hogy az első randi költségeire gondoltak, amit számlával kellett volna igazolni, esetleg az italok kifizetésére vagy a diszkóbelépők ingyenessé tételére. Egy másik javaslat szerint az államnak támogatnia kéne a válságba került házasságok terápiás kezelését, 30 év felett pedig szingliadót vezetnének be. Szilágyi úgy véli, ha már itt tartunk, félő, hogy a kormány rögtön tovább is menne és bevezetné a válásadót vagy a veszekedésadót is. A képviselő szerint mivel a KDNP-ről van szó, felmerül az a kérdés is, hogy a szingliadót Erdő Péternek is fizetnie kellene-e. A rendezvényen felvetették volna azt is, hogy

ne tölthessen be vezető pozíciót az állami szférában az a nő, aki nem szül legalább három gyermeket.

Szilágyi véleménye szerint felháborító ez a diktatórikus hozzáállás, melynek tükrében már az sem lenne meglepő, ha olyan megtermékenyítő táborokról fantáziálnának, ahonnan csak akkor engedik ki a nőket, ha megszülnek három gyereket. Ötletként megfogalmazódott, hogy a fiatalok nyújtsanak önkéntes segítséget a nagycsaládosoknak, vállalják terheik egy részét, valamint így részesüljenek örömeikből is, utóbbi meglehetősen nehezen értelmezhető felvetés.

A Jobbik álláspontja szerint a KDNP-nek azonnal át kéne gondolnia, hogy valóban ilyen javaslatokat szeretne-e megvitatni. Tény, hogy demográfiai válság kellős közepén vagyunk, ám a társadalmat nem kötelező előírásokkal kell megváltoztatni, hanem támogatni, ösztönözni kell a gyermekvállalást, azért pedig senki sem lehet másodrendű állampolgár Magyarországon, mert nincs legalább három gyereke.

(alfahir.hu, fotó: Internet)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink