Az Almási és a JAG is tiltakozik

[ad 1]

A Makói Általános Iskola Almási tagintézménye és a József Attila Gimnázium pedagóguskara is csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium felhívásához, melyben az oktatási rendszer ésszerűsítését kérik.

Szerda éjszakáig több, mint tizenötezren írták alá az űrlapot, melyben radikális lépéseket sürgetnek az oktatásban aktív és nyugdíjas tanárok, diákok, szülők, nagyszülők. Makóról tehát (egyelőre) két intézmény csatlakozott, a megyéből néhány szegedi írta alá.

Mint a nyílt levél írja:

,,Hol a Nemzeti Alaptanterv változik, hol az érettségi követelményrendszer, hol a továbbtanulási lehetőségek köre, de minimum a tankönyv.”

,,Az oktatási rendszer minden változtatásával a gyerekekkel kísérletezünk!”

,,Nem fogadjuk el a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Karral történő egyeztetéseket! A kormány ilyenkor saját magával egyeztet, nem egy hiteles szakmai körrel!”

,,Legyen mindennapos testnevelés, legyen mindennapos éneklés, legyen focioktatás… Egy középiskolás átlagosan heti 35 órát tölt az iskolában, s ezekre fel is kell készülnie.”

,,További adminisztrációs terheket nem tudunk és nem is akarunk elviselni!”

(fotó: makoiiskola.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink