Az Elioshoz kapcsolódóan 46 millió forintos tartozás derült ki Hódmezővásárhelyen

Az önkormányzat 2011-ben felbontott egy szerződést, hogy helyette a miniszterelnök vejének cégével csinálják meg a közvilágítást. A jogszerűtlen szerződésfelmondás miatt az érintett cég perelt és nyert. A 46 millió forintot két részletben kell az új városvezetésnek elutalnia – derül ki Szabó János, az önkormányzat tanácsadójának közléséből.

Szabó Facebook oldalán kifejtette az ügyet.

KUDARC VAGY EREDMÉNY, AVAGY A “SZEKRÉNYBŐL KIDŐLŐ CSONTVÁZ” ÉRTELMEZÉSEAz üzleti világot sokan kegyetlenül nyers,…

Közzétette: Szabó János – 2021. február 12., péntek

Eszerint a közvilágítás biztosítása céljából Hódmezővásárhely korábbi vezetése 2005-ben a Zöld F. Kft-vel szerződést kötött 2006 és 2016 közötti időszakra. 2011-ben a szerződést azonnali hatállyal az önkormányzat felmondta. Ennek oka pedig az volt, hogy közvilágítás témában új szereplő érkezett és a vezetés új üzletet kötött Hódmezővásárhely közvilágításának korszerűsítésére az ES Holding Zrt-vel, azaz az Elios-al, ami Tiborcz István vejének cége volt.

A Zöld F. Kft és utóda, a KÖZVIL Zrt. jogos követelését nem kapta meg, perre ment és több éves pereskedés után most nyert. A jogerős ítélet szerint Hódmezővásárhelynek meg kell fizetnie:

  • tőketartozásként 21,4 millió forintot,
  • perköltségként (eljárási illeték, ügyvédi munkadíj) 2,3 millió forintot, késedelmi kamatként 22,3 millió forintot.

Sikerült elérni azt, hogy csak az összeg felét fizessék ki most, a másik felét pedig csak egy év múlva és erre már nem kell további kamatot sem fizetniük, ami 4 millió forint kamatmegtakarítást jelent. 23 milliót elutaltak most, a másik 23-at pedig 2022. januárjában fogjuk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink