Az önkormányzat bezárja a sportlétesítményeket, a Makó FC így visszalép a bajnokságtól

Kényszerhelyzet miatt az NB3-as csapat visszalép a bajnokságtól. Válságtervet dolgozunk ki, hogy legalább a Makó FC utánpótlás csapatai tovább edzhessenek és versenyezhessenek – adta hírül a klub kedd este.

Mint írják: a makói önkormányzat a 10-12-szeres energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét. Közéjük tartozik a Makó Aréna is, a stadion épületei október 1-től nem használhatóak. Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni – közölték.

Ezzel együtt a csapat támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összegeik drasztikusan csökkentek. Nincs keretük és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljenek felnőtt csapatuk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez.

,,A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való további részvételtől.”

– közölték.

A Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel folytatott egyeztetésen megállapodtak abban, hogy a makói utánpótlás labdarúgás megmentése érdekében a nehéz gazdasági helyzet ellenére is mindent megtesznek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Egy éves a tram-train, mondjuk ma éppen nem tudott elindulni

A tram-train 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét Hódmezővásárhely és Szeged között – emlékeztetett mai közleményében a MÁV. A születésnapot úgy ünnepelte meg a szerelvény, hogy reggel több járat sem tudott elindulni.A tram-train 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét Hódmezővásárhely és Szeged között – emlékeztetett mai közleményében a MÁV. A születésnapot úgy ünnepelte meg a szerelvény, hogy reggel több járat sem tudott elindulni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink