Az önkormányzat bezárja a sportlétesítményeket, a Makó FC így visszalép a bajnokságtól

Kényszerhelyzet miatt az NB3-as csapat visszalép a bajnokságtól. Válságtervet dolgozunk ki, hogy legalább a Makó FC utánpótlás csapatai tovább edzhessenek és versenyezhessenek – adta hírül a klub kedd este.

Mint írják: a makói önkormányzat a 10-12-szeres energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét. Közéjük tartozik a Makó Aréna is, a stadion épületei október 1-től nem használhatóak. Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni – közölték.

Ezzel együtt a csapat támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összegeik drasztikusan csökkentek. Nincs keretük és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljenek felnőtt csapatuk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez.

,,A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való további részvételtől.”

– közölték.

A Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel folytatott egyeztetésen megállapodtak abban, hogy a makói utánpótlás labdarúgás megmentése érdekében a nehéz gazdasági helyzet ellenére is mindent megtesznek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink