Az új határvadászok tizede már felmondott

Augusztus 15. és november 21. között 86 szerződéses határvadász fel is mondott (hatósági szakzsargonnal élve: benyújtotta lemondó nyilatkozatát) – tudta meg a Magyar Hang az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Vagyis, az aktív állomány tizede már lemorzsolódott, hiszen a felmondás azonnal hatállyal megszünteti a rendőrségi jogviszonyt.

A november 21-i adatok alapján 1006 fővel kötöttek szerződést, a pályakezdők közül pedig – a sikeres vizsgatétel és eskütétel után – 817-en már meg is kezdték szolgálatukat a déli határszakaszon. Hogy a távozók miért döntöttek így, azt a rendőrség nem közölte, de nem is feltétlenül tudja: a határvadászok féléves próbaidővel kezdik meg munkájukat, és ez alatt mind ők, mind a munkáltató dönthet úgy, hogy szerződést bont, ezt pedig egyik félnek sem kell megindokolnia.

A lemorzsolódást oka lehetnek a nehéz munkakörülmények és a rendőröket érő támadások.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink