Fejlemény a Bartók-ügyében: a bíróság mérlegelés nélkül utasította el tiltakozó szülők kérelmét

Az ítélőtábla nem mást mondott, minthogy a bíróság iratellenes érvre alapozva, mérlegelés nélkül utasította el a kérelmünket – azaz nem létezik semmilyen irat, amire hivatkozhat a tankerület, hogy jogosan van a Bartók az Almásiban. Szóval indul a második menet – adta hírül a bartókos szülők jogi képviselője az iskoláért összefogott csoportban.

Kotroczó Béla azt írta, pénteken jött meg az Ítélőtábla végzése a 2022.08.23-i fellebbezésükre, amiben az Ítélőtábla hatályon kivül helyezi a törvényszék azonnali jogvédelmet elutasitó végzését, mert az jogszabálysértő volt: iratellenes megállapításokat tartalmaz és nem mérlegelte az általuk előadottakat.

Ez azt jelenti, hogy ismét dönteni kell az azonnali jogvédelemről

– írta a jogász.

Mint az ismert, ideiglenes intézkedésként azt kérték, a bíróság tiltsa el az alperest attól, hogy a székhelyintézményben az oktatási tevékenységet szüneteltesse/megszüntesse, valamint kötelezze arra, hogy a székhelyintézmény épületeit és termeit az eredeti, a 2021/2022. tanév zárásakor fennállt állapotába állítsa vissza, az onnan elszállított bútorokat, oktatási segédeszközöket, egyéb ingóságokat 15 napon belül saját költségén szállíttassa vissza.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink