Balesetveszély szűnik meg a Bérpalota tetőfelújításával

Az útlezárás miatt sok kérdés merült fel a Bérpalota tetőfelújítása kapcsán, ezért a társasház közös képviselője tájékoztatást adott oldalán.

Zeitler Ádám azt írta, a szarufák jelentős része borzasztó állapotban volt, az elmúlt hetekben ezek cseréje, javítása folyt a padlástérben. Az emelőkosár segítségével a bádogfelületeket cserélték. Sajnos a legtöbb helyen a homlokzat is azért került ilyen állapotba, mert a vízelvezetés nem volt megfelelő. A következő héten a kémények körüli javítási munkák, illetve a rossz palák cseréjével folytatódik a projekt.

Elárulta, a munkát teljes egészében a társasház finanszírozza, nem az önkormányzat. A földszinti üzletek önkormányzati tulajdonban vannak, azok után az önkormányzat közös költséget fizet, mint minden más tulajdonos.

A jelenlegi felújítással megszüntetik a beázásokat és a balesetveszélyt, továbbá megakadályozzák a helyzet további romlását.

,,A Bérpalota településképi szempontból is kiemelt épület, ezért folyamatosan figyeljük a pályázati lehetőségeket. Idén pályáztunk az önkormányzathoz, de sajnos nem nyert a homlokzat részleges felújítására beadott pályázatunk. A következő években szeretném, ha több lépcsőben megújulna a homlokzat, így a csipkesori felújításokkal együtt teljesen új arculatot kapna a főtér társasházi övezete”

– fogalmazott Zeitler. Oldalán mutatott fotókat a padlástéri szarufákról:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink