Tovább sérül a nyilvánosság és a transzparencia Makón

Elméletileg a testületi ülések nyilvánosak, gyakorlatilag a városháza kistermébe azok is alig férnek be, akik a döntésekben kompetensek, vagy érintettek.

,,Az ülés helye: Makói Polgármesteri Hivatal – Kistárgyaló terem” – olvasható a legutóbbi testületi ülés meghívójában, de már a szeptemberi ülés (amin a megszorításokat elfogadta a fideszes többség) is a kisteremben volt. Ez több problémát is felvet:

  • Alig van hely, a képviselőkön, irodavezetőkön, meghívott vendégeken kívül nem nagyon fér be más. Pedig az ülések nyilvánosak, bárki nézheti a helyszínen. De mivel nagy a zsúfoltság, ez nem teljesen biztosított.
  • A díszteremben van kiépítve szavazógép, hangosítás. A kisteremben ezek nincsenek meg.
  • A hangosítás hiánya miatt a tévé közvetítés sem élvezhető annyira.
  • Mivel kevés a hely, ezért a tévé közvetítés sem annyira látványos.

Így működik a nyilvánosság tájékoztatása

A nyilvánosság és átláthatóság kérdésével már többször is foglalkoztunk oldalunkon. A Délmagyarország felvásárlásával az utolsó Fidesztől független médiát is megszerezte az állampárt Makón, kivéve a Csípőst. Ezért megpróbálnak mindent megtenni, hogy ellehetetlenítsék működésünket.

Becslések szerint a fideszes városvezetés évente legalább 100 millió forintot költ el propagandára. Ebben benne van a kéthente megjelenő Makó Hírek c. önkormányzati lap, amiben szerinte kizárólag a fideszes képviselők szerepelnek, valamint Farkas Éva átlagban minden oldalon egyszer.

2014-ben tíz év után némult el az Árkádia Rádió. Azóta a megszokott 96.8 Mhz-en a hódmezővásárhelyi Rádió 7 sugároz. Ennek tulajdonosa a Fidesz-közeli Bada János, Csepreghy Nándor, és Rákay Philip.

A polgármester a legutóbbi önkormányzati választás kampányának kezdetekor, augusztusban indított főzőműsort a Makói Városi TV-ben, de az ellenzéknek nem volt ilyen egyszerű bejutnia a makói ,,közmédiába”: az ellenzéki jelöltek választási kisfilmjeiet előbb nem akarták leadni nevetséges indokokra hivatkozva, de végül mégis adásba került.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »