Befejeződött a csatornázás Csanádpalotán

Véget értek a szennyvíz-csatornázási munkálatok Csanádpalotán, ma délután ünnepélyesen átvágták a szalagot a tisztítótelep bejáratánál. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője reméli, hogy az ilyen fejlesztések által olyan életkörülményeket tudnak teremteni, ami miatt érdemes lesz itt élni.

77889209

Kétmilliárd forintból valósították meg a szennyvíz-beruházást Csanádpalotán, ennek részeként negyven kilométernyi csövet fektettek le és egy 370 m3-es tisztítót építettek. A lakosoknak ez nem került semmibe, hiszen a kormány 100%-osra emelte a támogatást. – Sajátságos helyzetbe kerültünk, hiszen önállóan kellett ezt megcsinálnunk, nem voltunk benne a makói programban, de megvalósítottuk – értékelte a fejlesztést Kovács Sándor polgármester.

Lázár János elmondta, hogy ritkán van lehetősége olyan beruházás átadón részt vennie, ami mindenkinek jó, már pedig ez a mai esemény ilyen. – A szennyvíz és az ivóvíz projektek azért fontosak, mert minden háztartást érintenek. Remélem, hogy segíti az itt élők boldogulását, hiszen alapvető infrastrukturális ellátást fog jelenteni – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, majd hozzátette: a régióban történt beruházások azt üzenik, hogy nem csak a főváros, vagy Nyugat-Magyarország, hanem az ország legkeletibb szeglete is fontos a kormánynak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

116 éve született dr. Kozmutza Flóra Emília gyógypedagógus, pszichológus, francia-német-magyar szakos középiskolai tanár. A magyar gyógypedagógiai pszichológia művelője, megújítója, működési körének kiszélesítője, rendszerbe foglalója, az író Illyés Gyula felesége.

Tovább »

Bedrogozva verte agyon, majd gyújtotta fel kislányát egy aradi férfi

Mint arról beszámoltunk, egy gyermek részben megégett holttesttét október 31-én találta meg egy aradi temető közelében egy kutyát sétáltató férfi. Az aradi törvényszéki ügyészség megállapította, hogy kábítószer hatása alatt volt tettének elkövetésekor a 23 éves aradi férfi – számolt be róla az aradihirek.ro.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink