Békéscsabai cég építi az újvárosi kézilabdacsarnokot

A Justh Gyula utcai csarnoknak egyébként már évek óta állnia kellene. Sokáig egy kapavágás nem történt, a 900 millió forint mellé pedig tavaly ősszel még 500-at adott a kormány. Most végre kiderült, ki építheti.

A Justh Gyula utcai közösségi épületet 2017 februárjában újította fel az önkormányzat 3,2 millió forint saját forrásból. Kiderült, hogy a Szikszai György Református Általános Iskola betonpályájának helye nem elég az új épülethez és mivel nem volt más megoldás, el kellett bontani a ’70-es években épült ingatlant, ami pedig már 50 millió forintba került.

Mivel állami magasépítési beruházásról van szó, többe került, mint 700 millió forint és megvalósítás közbeszerzési eljárás 2019. január 1. előtt nem indul el, ezért a kivitelezés lebonyolítását elvették a makói önkormányzattól. A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. előbb kiírta a közbeszerzést, majd visszavonta azzal a tájékoztatással, hogy a kiviteli tervek módosítása szükséges.

A megépülő csarnok a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerül. Az 1728 négyzetméter alapterületű csarnokban lesz egy 20×40 méteres pálya, 150 fős lelátó, öltözők, szertár.

A munkát hat ajánlattevő közül a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. nyerte el. Az árversenyben 2. és 3. helyen végző két vásárhelyi vállalkozás, a Bodrogi Bau Kft. és a System Service Kft. is egymilliárd forintnál magasabb összegért vállalta volna el a megbízást. A győztes békéscsabai cég a szerződést 2021. december 13-án írta alá az állami beruházó társasággal – derül ki a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetményből, melyet a Hódpress vett észre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink