Még 500 millió forintot kap a Makó-Újvárosi sportcsarnok

Évek óta egy kapavágás nem történt, az eddigi 900 millió forint mellé most még 500-at ad a kormány. A többletforrásról szóló kormányhatározatot Orbán Viktor írta alá.

A kézilabda csarnokról már többször írtunk, a megépítése 2017 óta húzódik. A Justh Gyula utcai közösségi épületet 2017 februárjában újította fel az önkormányzat 3,2 millió forint saját forrásból. Kiderült, hogy a Szikszai György Református Általános Iskola betonpályájának helye nem elég az új épülethez és mivel nem volt más megoldás, el kellett bontani a ’70-es években épült ingatlant, ami pedig már 50 millió forintba került.

A tavaly augusztusi testületi ülés egyik anyagából kiderül: mivel állami magasépítési beruházásról van szó, többe került, mint 700 millió forint és megvalósítás közbeszerzési eljárás 2019. január 1. előtt nem indul el, a beruházás a Beruházási Ügynökséghez kerül, melynek operatív feladatait a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) látja el. A BMSK a közbeszerzési kiírást 2020. február 25-én visszavonta azzal a tájékoztatással, hogy a kiviteli tervek módosítása szükséges, ugyanis az energetikai megfeleléshez megújuló energia betervezése szükséges. Ez azért érdekes magyarázat, mert ilyen sportcsarnokból több is épül országban, ugyanezekkel a tervekkel.

Földeákon ugyanezzel a pályázattal építik a csarnokot, ott tavaly szeptemberben rakták le az alapkövet és hamarosan elkészül.

A kedden megjelent Magyar Közlönyből kiderül, a támogatás összegét közel 1,4 milliárd forintban határozták meg, a megépülő csarnok pedig a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerül. Az 1730 négyzetméter alapterületű csarnok a Justh Gyula utcán épül majd fel, lesz egy 20×40 méteres pálya, 150 fős lelátó, öltözők és edzőterem.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink