Puszta János: Minek építettünk milliárdokért hatalmas hodályokat, ha nem vagyunk képesek azokat működtetni?

Puszta János makói fotós, helytörténész a közösségi oldalon osztotta meg gondolatait a bezárt könyvtár és a nem funkcionáló intézmények kapcsán.

Puszta a következőket írta:

,,Aki soha nem járt még a könyvtárban könyvekért, folyóiratokért, aki még soha nem járt beszélgetni, tanulni, nem hallgatott meg tudományos igényű előadásokat, csupán az épület milyensége érdekelte eddig, attól én nem várom el a csatlakozását a kormányprogramhoz, ami a takarékosság betartását kéri és nem a megszüntetését az intézménynek.

Minek építettünk milliárdokért hatalmas hodályokat, ha nem vagyunk képesek azokat működtetni.

Idegenforgalom: Mit csodálhat a turista a városban a nem funkcionáló intézmények külső látványán kívül, ha azt működve nem láthatja, nem lehet tanúja, sőt részese az ott a bennük folyó tevékenységeknek. Akik így határoztak, ahogy, nem tudják mi mire való, azoknak nincsenek vágyaik, nincsenek álmaik, nem tudják MIRE IS VALÓ egy-egy épület.. Igen, csak egy épület, mert mint intézmény nem működik. De kipipálhatjuk, hogy nekünk ilyenünk is van. Hurrá!”

A bezárások ellen korábban szót emelt a makói könyvtár korábbi igazgatója, Domokos László is, arról itt és itt olvashat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink