Puszta János: Minek építettünk milliárdokért hatalmas hodályokat, ha nem vagyunk képesek azokat működtetni?

Puszta János makói fotós, helytörténész a közösségi oldalon osztotta meg gondolatait a bezárt könyvtár és a nem funkcionáló intézmények kapcsán.

Puszta a következőket írta:

,,Aki soha nem járt még a könyvtárban könyvekért, folyóiratokért, aki még soha nem járt beszélgetni, tanulni, nem hallgatott meg tudományos igényű előadásokat, csupán az épület milyensége érdekelte eddig, attól én nem várom el a csatlakozását a kormányprogramhoz, ami a takarékosság betartását kéri és nem a megszüntetését az intézménynek.

Minek építettünk milliárdokért hatalmas hodályokat, ha nem vagyunk képesek azokat működtetni.

Idegenforgalom: Mit csodálhat a turista a városban a nem funkcionáló intézmények külső látványán kívül, ha azt működve nem láthatja, nem lehet tanúja, sőt részese az ott a bennük folyó tevékenységeknek. Akik így határoztak, ahogy, nem tudják mi mire való, azoknak nincsenek vágyaik, nincsenek álmaik, nem tudják MIRE IS VALÓ egy-egy épület.. Igen, csak egy épület, mert mint intézmény nem működik. De kipipálhatjuk, hogy nekünk ilyenünk is van. Hurrá!”

A bezárások ellen korábban szót emelt a makói könyvtár korábbi igazgatója, Domokos László is, arról itt és itt olvashat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink