Csikós Mihály lett a legjobb makói játékos

Az elmúlt héten 11. alkalommal rendezték meg a Hagymatikum-Duocor kupa nemzetközi sakkversenyt a Korona Szálló Közösségi termében.

Idén 52 játékos nevezett. A makóiak mellett (Zentai Péter, Martonosi Ádám, Csikós Mihály, dr. Kovács Arthur, Králik Attila, Kópiás Ferenc, Fridrik Richárd, Erdei Imre, Takács Tamás, Győri Gábor, Győri Bálint, Szalai Anita és Nagy Kristóf) számos vidéki városból (Hódmezővásárhely, Szeged, Szentes, Orosháza, Békéscsaba, Kiskunfélegyháza, Kisújszállás és Budapest), továbbá Romániából és Szerbiából is érkeztek versenyzők.

A hét fordulós viadalon néhány FIDE-sakkmester mellett nagyobb részt mesterjelölt és első osztályú játékosok játszottak, akik standard időbeosztású, azaz 90-90 perc + lépésenként 30-30 másodperc bónusz idejű sakk partikat váltottak. Az első helyért óriási párharc volt, amelyet végül a szegedi Palotai Bendegúz hódított el a megszerzett 6 ponttal.

Kiemelendő három makói utánpótláskorú ifjúsági játékos versenyzése, akik a rapid sakkversenyek mellett most már gőzerővel belekóstoltak a normál típusú több napot át tartó versenyzésbe (Győri Gábor, Győri Bálint és Szalai Anita).

Helyezések:

 1. Palotai Bendegúz 6 pont (Meritum) SE
 2. Tapodi Norman Lajos 5,5 pont (Meritum SE)
 3. Papp Bence 5 pont (Meritum SE)
 4. Zentai Péter 5 pont (Makói SVSE)
 5. Tubak Dániel 5 pont (Maróczy SE)
 6. Fekete Albert 5 pont (Kisújszállási SE)
 7. Kakuk Sándor 4,5 pont (Orosházi SE)

Különdíjak:

 • Legjobb makói játékos: Csikós Mihály (Makói SVSE)
 • Legjobb senior játékos: Hajdu István (Szentesi SE)
 • Legjobb 14-18 év közötti játékos: Kocsmár Ákos (Maróczy SE)
 • Legjobb 14 év alatti játékos: Győri Gábor (Makói SVSE)
 • Legjobb női játékos: Márkus Molli Amina (Maróczy SE)

A szervező Duocor Makói SVSE sakk szakosztálya kifejezi köszönetét Farkas Éva Erzsébet polgármesternek a Korona Szálló közösségi terében történő lebonyolításért, Gábor Zoltánnak, a Duocor-Ipari Bt. ügyvezető igazgatójának a fő- és különdíjak támogatásért, valamint a makói Tesco-Global Áruházak Zrt-nek a kategória díjazásért.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink