Csongrád megyei szakemberek országos versenyt nyertek

Védett személyt kísértek, négyemeletes lakóháznál mentettek, valamint veszélyes anyagokkal teli lakásban végeztek felderítést a katasztrófavédelmi mobil laborok versenyén. Az országos döntőben a legjobb teljesítményt nyújtva a háromfős Csongrád megyei csapat vihette haza a legjobb szakembereknek járó díjat. 

Kószó László tű. százados, Látos István tű. százados, valamint Meskula Gergely c. tű. zászlós alkották azt a csapatot, amely az elődöntők és a döntők során a legjobb eredményekkel zárta a BM OKF által megrendezett mobil laborok országos versenyét.

Az éjszaka megrendezett feladatsort egy idegen karakterkészlettel megírt szöveg nyitotta, melynek visszafejtését követően egy ADR-ellenőrzésen készült videófelvétel alapján kellett az elméleti kérdéseket megválaszolniuk, és a szükséges hatósági dokumentációkat elkészíteniük.

A második feladatban egy veszélyes anyagokkal teli lakásban tartott házkutatáshoz kellett meghatározniuk az ott fellelhető folyadékokat. A versenyzők teljes védőfelszerelésben végezték el a radiológiai, biológiai és vegyi felderítést.

A vezetéstechnikai pálya volt a döntő harmadik eleme, amely egy védett delegáció részére fenntartott rendezvény radiológiai átvizsgálásával, mentesítésére tett intézkedéssel zárult. A negyedik versenyszámban pedig négyemeletes lakóházban kellett – a vegyi anyagok beazonosítása és hatástalanítása mellett – életmentést végezniük.

Kószó László tű. százados elmondta, első helyezésük annak is köszönhető, hogy csapatuk összeszokott tagokból áll, hiszen a valóságban is együtt végzik el a beavatkozásokat.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink