Csúszásveszély: előzzük meg a baleseteket!

Az őszi időszakban jellemző, hogy mezőgazdasági gépek, illetve más járművek a mellékutakról sarat hordanak fel az úttestre.

77776152

 Az őszi földmunkák idején jellemző, hogy főként mezőgazdasági gépek, illetve az azokat kísérő járművek sarat hordanak fel az aszfaltozott utakra. Napokig tartó esőzések idején nem csak a munkagépek, hanem a földes mellékutakon közlekedő, majd a szilárd burkolatú utakra felhajtó más járművek vezetői is előidézhetnek veszélyhelyzeteket. A sártól csúszóssá válik az úttest felülete, párás, ködös napszakokban, illetve esőzés idején pedig tovább fokozódik a balesetveszély.

Az a járművezető, aki a közúti jelzés olyan rongálását, beszennyezését észleli, vagy a közútra került olyan akadályt lát, amely a közlekedés biztonságát súlyosan veszélyezteti, köteles erről a rendőrséget vagy a közút kezelőjét értesíteni, és – amennyiben erre lehetősége van – a veszélyt a közlekedés többi résztvevőjének jelezni vagy azt elhárítani, mérsékelni.

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a jogszabályok előírásait. A felsoroltak mellett az is fontos, hogy olyan utakon, amelyekre földutakról is fel lehet hajtani, fokozott óvatossággal közlekedjenek. Sebességüket ne a megengedett sebességhatárhoz, hanem az útviszonyokhoz igazítsák. Ha nagyobb sebességgel érkeznek sáros, csúszós útszakaszhoz, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat és az intenzív fékezést. Motorfékkel próbálják meg csökkenteni sebességüket, elkerülni a megcsúszást.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink