Diákolimpián remekeltek a makói sakkozók

2022. február 19-én Szegeden rendezte a Csongrád-Csanád Megyei Sakkszövetség a megyei egyéni diákolimpiát. A viadalt óriási érdeklődés övezte, hiszen a megyéből 17 korcsoportban (10 fiú + 7 lány) összesen 115 ifjú titán érkezett. Makót három ifjúsági sakkjátékos képviselte – tájékoztatta a Makói Csípőst Horváth Zsolt. (Kiemelt fotó: balról Győri Bálint és jobbról Győri Gábor.)

A Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnöke közölte, a Makói Általános Iskola Almási tagintézményéből a 4. osztályos Győri Bálint és testvére Győri Gábor vágott neki az amatőr kategória III. korcsoportjának, ahol 22 játékos mérte össze a tudását.

Bálint a hét forduló alatt 6 győzelmet és 2 döntetlent ért el. Ezzel az eredménnyel holtversenyben az első helyen végzett. Az abszolút első helyért a rájátszás döntött, ahol mind a világos- és mind a sötét színű bábukat vezetve 2-0 eredménnyel zárta az összecsapást, legyőzve a szintén holtversenyes első helyezett ellenfelét.

Ikertestvére Gábor a hét forduló alatt 5,5 ponttal a harmadik helyre futott be.

Takács Tamás

A Kálvin Téri Református Általános Iskolából a 8. osztályos Takács Tamás a versenyzői V. kategóriában indult el, ahol összesen 8 jól képzett játékos ült asztalhoz. Tamás a hét forduló alatt nagyon szép játékkal 3,5 pont gyűjtött és a negyedik helyen végzett, egy hajszállal lecsúszva a dobogó harmadik fokáról. Szám szerint két győzelmet, három döntetlent és két vereséget könyvelhetett el.

Jáksó Ábel

A megyei egyéni diákolimpia előtt egy héttel korábban a Szeged városi diákolimpiát is megrendezték. Itt Jáksó Ábel, makói játékos, – aki az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulója ,- vett részt a megmérettetésen. A városi diákolimpia legidősebb korcsoportjában négy ifjúsági játékos összecsapásában Ábel sikeresen megszerezte a harmadik helyet.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink