Új bölcsőde épül Algyőn

Az algyői önkormányzat 983,69 millió Ft összköltségű projektet valósít meg a 60 férőhelyes „Új bölcsőde építése Algyőn” című pályázatokon belül. 505.95 millió forintot 100%-os támogatás intenzitás mellett Területi Operatív Programból kapnak, 322,84 millió forintot a Pénzügyminisztériumtól, valamint 154,89 millió forint önerő – közölte a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.

A TOP-os forrásból kialakítanak 2 db csoportszobát (24 férőhely), melyek közvetlen fürdőszoba és kert kapcsolattal fognak rendelkezni. Kialakításra kerül a gyermek öltöztető és átadó helyiség, illetve akadálymentes mosdóhelység. A terasz a gyermekszobákhoz szintben csatlakozik, a játszókerthez lépcsővel kapcsolódik. A fedett terasz további árnyékoló vitorlákkal kerül kiegészítésre, ezzel védve a gyerekeket nyáron a káros napsugárzástól. A konyhai szárnyban kap helyet a melegítő konyha, a gépészeti helység, a selejtraktár, játék raktár és kerti szerszámtároló. Lesz 16 db 16 db új parkoló, míg eszközbeszerzés nem szerepel ebben a pályázati konstrukcióban.

A Pénzügyminisztérium 429 250 azonosítószámú projektjében létrehoznak további 3 csoportszobát (36 férőhely), melyek szintén közvetlen fürdőszoba és kert kapcsolattal rendelkeznek majd. Ezen kívül gyermek öltöztető és átadó helyiség, akadálymentes mosdóhelység, benti és kerti játékok tárolására alkalmas tárolók, kerékpártárolók lesznek. Kialakítanak egy iroda szárnyat, melyben vezetői irodák, dolgozói étkező és tárgyaló, irattár, gyermeknevelői szoba (speciális bánásmódban részesített gyermekek illetve beszoktatás esetére), dolgozói öltöző, mosdó és a mosoda kapnak helyet. Innen nyílik egy közösségi szoba, ahol baba-mama programokat, speciális foglalkozásokat, tornaórát lehet tartani.

Mindkét projekt keretében az udvaron elhelyeznek 1-1 db homokozót, csúszdát, mozgásfejlődést
elősegítő mászókát és langyos vízzel működő pancsolót is. A Pénzügyminisztériumi projektben szerzik be a bölcsődei nevelés-gondozáshoz kapcsolódó eszközöket, bútorokat, berendezési tárgyakat, konstrukciós játékokat, fejlesztőt.

A fejlesztett, 0-3 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma 36 db, az újonnan létrehozott, 0-3 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma pedig 24 db. A beruházásnak köszönhetően az intézmény 10 darab munkahelyet tud megőrizni, és további legalább 5 munkahelyet teremt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább »

A nap idézete

164 éve született Benedek Elek, magyar újságíró, író, országgyűlési képviselő, „a nagy mesemondó”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

10 év múlva ki fog tanítani rólam? – kérdezte a makói Kossuth

Az elmúlt napokban a Momentum húsz Csongrád-Csanád megyei településen helyezett el figyelemfelhívó plakátokat köztéri szobrokon és emlékműveken, hogy felhívják a figyelmet az oktatás válságára: pár éven belül könnyen előfordulhat, hogy nem lesz, aki nemzeti nagyjainkat, iróinkat, költőinket, helyi hőseinket bemutassa a jövő generációjának.

Tovább olvasom »