Új bölcsőde épül Algyőn

Az algyői önkormányzat 983,69 millió Ft összköltségű projektet valósít meg a 60 férőhelyes „Új bölcsőde építése Algyőn” című pályázatokon belül. 505.95 millió forintot 100%-os támogatás intenzitás mellett Területi Operatív Programból kapnak, 322,84 millió forintot a Pénzügyminisztériumtól, valamint 154,89 millió forint önerő – közölte a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.

A TOP-os forrásból kialakítanak 2 db csoportszobát (24 férőhely), melyek közvetlen fürdőszoba és kert kapcsolattal fognak rendelkezni. Kialakításra kerül a gyermek öltöztető és átadó helyiség, illetve akadálymentes mosdóhelység. A terasz a gyermekszobákhoz szintben csatlakozik, a játszókerthez lépcsővel kapcsolódik. A fedett terasz további árnyékoló vitorlákkal kerül kiegészítésre, ezzel védve a gyerekeket nyáron a káros napsugárzástól. A konyhai szárnyban kap helyet a melegítő konyha, a gépészeti helység, a selejtraktár, játék raktár és kerti szerszámtároló. Lesz 16 db 16 db új parkoló, míg eszközbeszerzés nem szerepel ebben a pályázati konstrukcióban.

A Pénzügyminisztérium 429 250 azonosítószámú projektjében létrehoznak további 3 csoportszobát (36 férőhely), melyek szintén közvetlen fürdőszoba és kert kapcsolattal rendelkeznek majd. Ezen kívül gyermek öltöztető és átadó helyiség, akadálymentes mosdóhelység, benti és kerti játékok tárolására alkalmas tárolók, kerékpártárolók lesznek. Kialakítanak egy iroda szárnyat, melyben vezetői irodák, dolgozói étkező és tárgyaló, irattár, gyermeknevelői szoba (speciális bánásmódban részesített gyermekek illetve beszoktatás esetére), dolgozói öltöző, mosdó és a mosoda kapnak helyet. Innen nyílik egy közösségi szoba, ahol baba-mama programokat, speciális foglalkozásokat, tornaórát lehet tartani.

Mindkét projekt keretében az udvaron elhelyeznek 1-1 db homokozót, csúszdát, mozgásfejlődést
elősegítő mászókát és langyos vízzel működő pancsolót is. A Pénzügyminisztériumi projektben szerzik be a bölcsődei nevelés-gondozáshoz kapcsolódó eszközöket, bútorokat, berendezési tárgyakat, konstrukciós játékokat, fejlesztőt.

A fejlesztett, 0-3 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma 36 db, az újonnan létrehozott, 0-3 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma pedig 24 db. A beruházásnak köszönhetően az intézmény 10 darab munkahelyet tud megőrizni, és további legalább 5 munkahelyet teremt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »