Ebben a hónapban is támogatókat várnak a vásárhelyi állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete, mint oly sok másik civil szervezet kizárólag önerőből, civil adományokból tartja fent magát, ezáltal a jó lelkű állatbarátok segítségének köszönhetően tudják a tevékenységüket végezni – azonban utóbbi veszélybe került, hiszen a szervezet kasszája kiürült.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete minden hónap elején egy általános költségvetést készít arról, hogy az adott, aktuális hónapban hány forint adomány szükséges ahhoz, hogy a meglévő védenceiket elláthassák, a számláikat befizethessék.

Ebben a hónapban még 162 ezer forint hiányzik a teljes összeghez! Ebből a pénzből vásárolnának be, vennének gyógyszereket, fizetnének számlákat. A tagok több önerőt, adományt nem tudnak nyújtani a szervezet számára az áldozatos, önkéntes munkájuk mellett, így mindenképp az állatbarátok támogatására van szükség!

Balogh Ernő az egyesület elnöke úgy fogalmazott, hogy sokszor, sokan nekik szegezik a kérdést, hogy miért kell minden hónapban 200-300 ezer forintot összegyűjteni. Mint mondta, ez az összeg az alap ellátást biztosítja és így sem fut ki mindent, az újabb és újabb állatorvosi számlák csak halmozódnak! Bár arra mindig odafigyeltek, hogy több százezer forintos tartozást állatorvosaiknál ne halmozzanak fel, azonban az utóbbi időben több beteg cica is a gondozásukba került, ezeknek az állatoknak a laborvizsgálatai több tízezer forintra rúgnak és akkor a gyógyszerekről és speciális tápokról nem is beszéltünk.

Az elnök hozzátette, ha nem sikerül összegyűjteni pár napon belül a maradék 162 ezer forintot, az egyesületnek fel kell függesztenie a tevékenységét és kizárólag arra koncentrálnia, hogy a meglévő védenceiket el tudják látni! A maroknyi csapattal működő, az állatoknak mindent megadó egyesület bízik és reménykedik abban, hogy az állatbarátok nem engedik el a kezüket.

Aki támogatná az állatok ellátását, az a 10700158-67637539-51100005-ös (CIB Bank) számlaszámra utalhatja el adományát, júliusi támogatás közleménnyel. Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen kérhető.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább olvasom »