Volt olyan iskola a makói térségben, ahol minden pedagógus sztrájkolt

Makón és a járásban 87 pedagógus sztrájkolt hétfőn – tudta meg a Makói Csípős Kréz Tibortól, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) makói titkárától.

Megkeresésünkre úgy értékelt, ez a 87 fős részvétel nem rossz, megfelel az országos átlagnak. Elárulta, volt olyan iskola, ahol a pedagógusok 100%-a sztrájkolt hétfőn 8-10 óra között. Hozzátette, itt a szülők is ,,segítők” voltak, megértették, miről szól a sztrájk, így a többség nem vitte be a gyermekét az iskolába arra az időre. A legtöbb helyen az intézményvezetők nem kommunikálták részletesen a megmozdulás lényegét, inkább csak a minisztériumi állásfoglalást. Kréz elmondta, a gáncsoskodást mi sem bizonyítja jobban, minthogy az EMMI végül nem adott be fellebbezést, így a sztrájk teljesen törvényes volt.

A titkártól megtudtuk azt is, a Vezsenyi Lászlót ért támadások ellenére pont Makón nem léptek vissza a sztrájktól azok, akik előzetesen jelezték a részvételüket.

Országszerte legalább 20 ezer pedagógus vett részt a hétfő reggelre meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájkban. A szakszervezetek béremelést, a munkaterhek csökkentését, illetve a kötelező oltásról szóló döntés visszavonását követelik.

(Fotó: PDSZ – Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete/Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Soltész Rezső, magyar énekes, dalszerző, szövegíró, lapkiadó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink