Volt olyan iskola a makói térségben, ahol minden pedagógus sztrájkolt

Makón és a járásban 87 pedagógus sztrájkolt hétfőn – tudta meg a Makói Csípős Kréz Tibortól, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) makói titkárától.

Megkeresésünkre úgy értékelt, ez a 87 fős részvétel nem rossz, megfelel az országos átlagnak. Elárulta, volt olyan iskola, ahol a pedagógusok 100%-a sztrájkolt hétfőn 8-10 óra között. Hozzátette, itt a szülők is ,,segítők” voltak, megértették, miről szól a sztrájk, így a többség nem vitte be a gyermekét az iskolába arra az időre. A legtöbb helyen az intézményvezetők nem kommunikálták részletesen a megmozdulás lényegét, inkább csak a minisztériumi állásfoglalást. Kréz elmondta, a gáncsoskodást mi sem bizonyítja jobban, minthogy az EMMI végül nem adott be fellebbezést, így a sztrájk teljesen törvényes volt.

A titkártól megtudtuk azt is, a Vezsenyi Lászlót ért támadások ellenére pont Makón nem léptek vissza a sztrájktól azok, akik előzetesen jelezték a részvételüket.

Országszerte legalább 20 ezer pedagógus vett részt a hétfő reggelre meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájkban. A szakszervezetek béremelést, a munkaterhek csökkentését, illetve a kötelező oltásról szóló döntés visszavonását követelik.

(Fotó: PDSZ – Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete/Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább »

A nap idézete

,,Munkásság az élet sója,
A romlástól mely megójja;
S csak az, aki nem hevert:
Várhat áldást és sikert.”

Tovább »

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink