Egy 3 ezer négyzetméteres sportcsarnokkal is megtolják a Mezőhegyesi Ménesbirtokot

Háromezer négyzetméteres sportcsarnok is épül a Mezőhegyesi Ménesbirtokon – számolt be az Mfor.hu. A négyszintes épület kivitelezőjét egyelőre keresik, de jelentkeztek már cégek. Nincs sok idejük: a TED uniós közbeszerzési felhívásból kiderült, hogy a határidő szeptember 13.

A lap emlékeztet, a főépítész korábban arról beszélt, hogy 2022 végén adják át az új létesítményt, de ez minden bizonnyal későbbre tolódik. Noha az alapkőletételre még az ősz közepén sor kerülhet, a 18 hónapos kivitelezés azonban átcsúszhat 2023-ra. 

A kiírás alapján az épület funkcionálisan két meghatározó részre oszlik: a küzdőtérre és a fejépületre, utóbbi az előcsarnokot, valamint a belső funkcionális magot foglalja magában. A küzdőteret egy legalább 280 fő befogadására alkalmas lelátóval, illetve parketta sportpadló burkolattal alakítják ki.

A létesítménynek modern energetikai rendszere lesz, így lesz például talajszondás, geotermikus energiát felhasználó hőszivattyú, melyhez napelemek biztosítják majd a szükséges áramot. A pályázati felhívás szerint a nyertesnek kell majd gondoskodnia a sportszerek szállításáról is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink