Egy iskolaőr volt Makón, de ő is felmondott

Az új őr munkába állásáig tartósan Makóra vezényelt a megyei rendőrfőkapitányság egy tartalékállományú iskolaőrt.

Makón egy iskolaőr teljesített szolgálatot, aki 2021. október elsejével felmondott a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumban – derül ki Nagy Sándor rendőralezredes kapitányságvezető beszámolójából. Emiatt 2021. szeptember 29-től a CSCSMRFK tartalékállományú iskolaőrt, az új intézményi őr munkába állásáig, tartósan Makóra vezényelte a megyei koordinátor.

Azt is olvashatjuk, hogy az iskolaőr tevékenységével kapcsolatban hiányosság nem merült fel. A Návay iskolában érdeklődésre számot tartó esemény, bűncselekmény 2021-ben nem történt.

2020-ban az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jött létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az iskolaőröknél nincs lőfegyver, de szükség esetén testi kényszert, gázspray-t, gumibotot, vagy bilincset alkalmazhatnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink