📺 Egy ,,udvariasan bekopogtató”, oltalmazotti státuszú szomáliai férfi megerőszakolt egy nőt

Egy oltalmazott szomáliai férfi megerőszakolt egy magyar lányt, aki a sikeres vizsgáját ünnepelte a barátaival. Egy oltalmazott, akiről Orbán Viktor azt mondta, hogy nem migráns, hiszen udvariasan bekopogtatott, így ő befogadta őket.

Őrizetbe vett a rendőrség egy oltalmazotti státuszban Magyarországon élő 30 éves szomáliai férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt hétfőn Budapesten – tette közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a 25 éves nő és barátnője utóbbi sikeres államvizsgáját ünnepelte egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen, és megismerkedett két férfivel. A két nő a szórakozóhelyről hajnalban külön indult haza. A sértettnek az egyik férfi felajánlotta, hogy elkíséri, majd a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta, azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigit.

A parkban a férfi szexuálisan közeledett a nő felé, de ő ezt egyértelműen elutasította. A férfi ezután erőszakossá vált, többször megütötte, befogta a nő száját, megerőszakolta, utána pedig elvette a telefonját is – írták.

A sikoltozást hallva egy amerikai férfi a nő segítségére sietett, de a szomáliai férfi őt is megtámadta, többször megütötte, megrúgta, majd elfutott.

Az amerikai férfi értesítette rendőröket, akik aznap délután a VIII. kerületi Teleki téren elfogták a támadással gyanúsítható férfit.

A férfit szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés kísérletének, valamint kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A férfi a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el – olvasható a közleményben.

Egyike annak a 2000 oltalmazottnak, akiket Orbán az elmúlt években befogadott

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője azt írta facebook oldalán: ,,Orbán hazudott, mert a kerítés nem védi meg az embereket az általa megvendégeltektől. Az udvarias kopogtatóktól. A lány a valóságban a szomáliai férfi áldozata, de valójában Orbán betelepítésének az áldozata.”

Úgy véli

Elfogadhatatlan, hogy ma Magyarországon ilyen történhet, ezért haladéktalanul felül kell vizsgálnia a hatóságoknak az oltalmazott személyek biztonsági kockázatát, hogy ilyen és ehhez hasonló esetek ne fordulhassanak elő többet!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink