Titokban Makón járt Palkovics László

Az innovációs és technológiai miniszter programját nem hirdették és nem tudni, a vállalkozókat mi alapján hívták meg makói fórumára. Mindenesetre arról beszélt, a következő években az ország déli megyéi, Szeged és Pécs térsége lehet az iparfejlesztés új területe.

Az MTI szerint makói vállalkozók, cégvezetők előtt elmondta, a beruházások következő korszakában a magas hozzáadott értéket előállító tevékenységekre kell összpontosítani. A keleti országrész az iparosodottsági térképen már 2010 után megjelent, kibocsátása néhány év múlva meghaladhatja a legkorábban fejlődésnek indult nyugati térségét.

Véleménye szerint a válságot követően a legfontosabb kitörési lehetőségek egyike az energia, azon belül is a zöld energia lehet, a magyar vállalkozásoknak tehát érdemes lesz az ehhez kapcsolódó technológiák felé fordulniuk akár gyártóként, akár szolgáltatóként.

Palkovics László szerint a belföldi autóipar jövőjét az akkumulátorgyártási kapacitások határozzák meg, hiszen Magyarország a kontinens legnagyobb akkumulátor-előállítójaként az elektromos közlekedés meghatározó résztvevője lesz. Továbbá a magyar vállalkozásoknak azért többek között a hidrogéntechnológiában, az üzemanyagcella-fejlesztésben is érdemes részt venniük.

Sürgette a busz- és vasútgyártás bővítését, valamint az acélgyártás fejlesztését, hogy az itt keletkező fémhulladék ne külföldre kerüljön.

A legfontosabb fejlesztési területek közül kiemelte még az élelmiszeripart.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

78 éve született Ifj. Rubik Ernő, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar szobrász, építész, formatervező, belsőépítész, játéktervező, feltaláló, egyetemi tanár, a Rubik-kocka feltalálója.

Tovább »

13 milliós Audi Nagylakon

Egy, az osztrák hatóságok által körözött luxusautót foglaltak le a Nagylak Közúti Határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Momentum szegedi politikusa szerint sem lehet kitermelni a makói gázt

A Momentum szegedi alelnöke, Halász Noémi, földtudományi szakember szerint a makói gázkitermelés sokkal nehezebb annál, mint ahogy Gulyás Gergely gondolja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy növelik a hazai gázkitermelést 1,5 milliárd köbméterről legalább 2 milliárd köbméterre, a mostani gázár mellett a makói palagáz kitermelése is megéri.

Tovább olvasom »