Titokban Makón járt Palkovics László

Az innovációs és technológiai miniszter programját nem hirdették és nem tudni, a vállalkozókat mi alapján hívták meg makói fórumára. Mindenesetre arról beszélt, a következő években az ország déli megyéi, Szeged és Pécs térsége lehet az iparfejlesztés új területe.

Az MTI szerint makói vállalkozók, cégvezetők előtt elmondta, a beruházások következő korszakában a magas hozzáadott értéket előállító tevékenységekre kell összpontosítani. A keleti országrész az iparosodottsági térképen már 2010 után megjelent, kibocsátása néhány év múlva meghaladhatja a legkorábban fejlődésnek indult nyugati térségét.

Véleménye szerint a válságot követően a legfontosabb kitörési lehetőségek egyike az energia, azon belül is a zöld energia lehet, a magyar vállalkozásoknak tehát érdemes lesz az ehhez kapcsolódó technológiák felé fordulniuk akár gyártóként, akár szolgáltatóként.

Palkovics László szerint a belföldi autóipar jövőjét az akkumulátorgyártási kapacitások határozzák meg, hiszen Magyarország a kontinens legnagyobb akkumulátor-előállítójaként az elektromos közlekedés meghatározó résztvevője lesz. Továbbá a magyar vállalkozásoknak azért többek között a hidrogéntechnológiában, az üzemanyagcella-fejlesztésben is érdemes részt venniük.

Sürgette a busz- és vasútgyártás bővítését, valamint az acélgyártás fejlesztését, hogy az itt keletkező fémhulladék ne külföldre kerüljön.

A legfontosabb fejlesztési területek közül kiemelte még az élelmiszeripart.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink