Együttműködést kötött a HSZC az SZTE Mérnöki Karával

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodás kötött 2022. június 1-én, Hódmezővásárhelyen – adta hírül a HSZC csütörtökön.

Az együttműködés célja, hogy elősegítse a dél-alföldi régióban élő fiatalok életkilátásainak javítását, ezért támogatni kívánja a piacképes szakképzettség megszerzését, melynek érdekében a két szervezet fontos feladatának tekinti a fiatalok érdeklődésének felkeltését a majdani elhelyezkedésüket biztosító mérnöki pályák iránt, valamint az általános természettudományi és műszaki ismeretterjesztés körülményeinek, és az iskolarendszerű képzés feltételeinek javítását – olvasható a Szakképzési Centrum tájékoztatójában.

A megállapodás támogatja a fiatalok szakirányú továbbképzését és a régióban történő elhelyezkedését. A támogatási rendszer kialakításának kezdeti lépéseként a két szervezet egymással összefogva törekszik a mérnöki életpályamodell további fejlesztésére, a duális partnervállalati kör együttes szélesítésére, valamint ezáltal a képzési szinteken átívelő duális képzés támogatására. Ennek érdekében háromoldalú megállapodások megkötését kezdeményezik az ipar kiemelkedő szereplőivel – közölték.

A megállapodást a Hódmezővásárhelyi SZC részéről Kincses Tímea főigazgató, Hegedűs Zoltán kancellár, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara részéről Dr. Bíró István dékán írta alá.

(Fotó: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink