Elfogadták az árpolitikát, de nem emelkedik a szemétdíj

[ad 1]

Rendkívüli ülést tartott ma a képviselő testület. Elküldték szakmai véleményezésre a településrendezési tervet, jóváhagyták a DAREH díjpolitikáját, döntöttek arról, hogy egyszemélyes kft. legyen a Víziközműből, illetve elfogadták a Bursa Hungarica pályázatokat.

42221075 36787442

Zárt ülésen döntöttek a Víziközmű sorsáról. Mint korábban beszámoltunk róla, arról már megszületett a döntés, hogy felfüggesztik a végelszámolást, kivásárolják a kistelepüléseket belőle, így Makó lenne az egyedüli tulajdonos. Ma arról határoztak, hogy egyszemélyes kft. lesz, melynek ügyvezetője a jelenlegi könyvelő lesz.

Október 22-én még nem fogadták el a DAREH önkormányzati társulás szemétdíjra vonatkozó árpolitikáját, ám a mai ülésen mégis kötélnek álltak a képviselők. – 2016-ban változás lesz a hulladékgazdálkodásban, a miniszter fogja jóvá hagyni a díjszabást – indokolta Czirbus Gábor alpolgármester. Ami biztos: január elsejével nem változnak az árak és a jelenlegi szolgáltató viszi el a szemetet, amint pedig a DAREH részvénytársasággá alakul, tájékoztatják a lakosokat a változásokról.

2015 szeptemberében döntötték el, hogy Makó is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz és biztosítja rá a pénzügyi keretet. Ma reggel rendkívüli bizottsági ülésen döntött az Egyenlő Esély Bizottság a pályázatokról. A 186 beadott pályázat közül 184 támogatásban részesült. A nyerteseket 10 hónapon keresztül havi 5000 forinttal támogatja az önkormányzat a felsőoktatásban részt vevő fiatalokat az 5000 forintos állami ösztöndíjat kiegészítve.

Az ülésen nem vett részt Gáspár Sándor (MSZP), dr. Török Miklós (DK) és Zeitler Ádám (Jobbik).

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink