Elfogadták az árpolitikát, de nem emelkedik a szemétdíj

[ad 1]

Rendkívüli ülést tartott ma a képviselő testület. Elküldték szakmai véleményezésre a településrendezési tervet, jóváhagyták a DAREH díjpolitikáját, döntöttek arról, hogy egyszemélyes kft. legyen a Víziközműből, illetve elfogadták a Bursa Hungarica pályázatokat.

42221075 36787442

Zárt ülésen döntöttek a Víziközmű sorsáról. Mint korábban beszámoltunk róla, arról már megszületett a döntés, hogy felfüggesztik a végelszámolást, kivásárolják a kistelepüléseket belőle, így Makó lenne az egyedüli tulajdonos. Ma arról határoztak, hogy egyszemélyes kft. lesz, melynek ügyvezetője a jelenlegi könyvelő lesz.

Október 22-én még nem fogadták el a DAREH önkormányzati társulás szemétdíjra vonatkozó árpolitikáját, ám a mai ülésen mégis kötélnek álltak a képviselők. – 2016-ban változás lesz a hulladékgazdálkodásban, a miniszter fogja jóvá hagyni a díjszabást – indokolta Czirbus Gábor alpolgármester. Ami biztos: január elsejével nem változnak az árak és a jelenlegi szolgáltató viszi el a szemetet, amint pedig a DAREH részvénytársasággá alakul, tájékoztatják a lakosokat a változásokról.

2015 szeptemberében döntötték el, hogy Makó is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz és biztosítja rá a pénzügyi keretet. Ma reggel rendkívüli bizottsági ülésen döntött az Egyenlő Esély Bizottság a pályázatokról. A 186 beadott pályázat közül 184 támogatásban részesült. A nyerteseket 10 hónapon keresztül havi 5000 forinttal támogatja az önkormányzat a felsőoktatásban részt vevő fiatalokat az 5000 forintos állami ösztöndíjat kiegészítve.

Az ülésen nem vett részt Gáspár Sándor (MSZP), dr. Török Miklós (DK) és Zeitler Ádám (Jobbik).

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Fokozatos lehűlés jön a héten

Fokozatosan hidegebb lesz a következő napokban, a hét közepén néhol mínusz 9 fok is lehet és nappal sem éri el az 5 fokot a csúcshőmérséklet. Többször várható köd, akár ónos szitálás. A csapadék jellemzően eső lehet, de hószállingózás is elképzelhető – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-nek eljuttatott, országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább »

A nap idézete

144 éve született Ady Endre, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. A magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink