Jobbik IT: hét év után emeljék végre a felsőoktatási ösztöndíjakat!

[ad 1]

A Jobbik Ifjúsági Tagozat szerint égetően szükség lenne a hét éve változatlan nagyságú felsőoktatási hallgatói normatíva, és annak révén az ösztöndíjak emelésére. 

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke az Alfahírhez eljuttatott közleményében azt írta:

„Az elmúlt években sajnos egyre kevesebben kezdik meg a felsőoktatásban tanulmányaikat, aminek sok esetben anyagi okai vannak. Ezért is lenne elengedhetetlen, hogy végre az ifjúság is a kormány által kedvezményezett csoport legyen – csakúgy, mint az időskorúak, akik nyugdíja minden évben legalább az infláció mértékével növekszik.

A hallgatók anyagi megsegítését nem csak a Jobbik, mint a fiatalok között legnépszerűbb párt követeli, hanem a felsőoktatási hallgatókat összefogó szervezet, a HÖOK is. A szervezet nemrégiben közzétett felmérése is alátámasztja, hogy a felsőoktatás jelenlegi ösztöndíjrendszere elavult, valódi szerepét már nem tudja betölteni. Az ösztöndíjakra fordítható források 2008 óta nem változtak, többek között ezért manapság a hallgatók egyre jobban függenek a szülői támogatástól, illetve sokan arra kényszerülnek, hogy tanulmányaik mellett dolgozzanak.

A Jobbik már korábban is több alkalommal nyújtott be költségvetési módosító javaslatot az ösztöndíjak emelésének érdekében, de a Fidesz ezeket rendre lesöpörte. Legutóbb Balog Zoltán bizottsági meghallgatásán kérdeztük erről a minisztert, aki azonban konkrét ígéret helyett csak mellébeszélt. Pedig ha nem akarjuk, hogy még tovább csökkenjen a felsőoktatásba járók száma és azt, hogy minden fiatal elhagyja hazánkat, akkor szükséges a fiatalok érdekében is lépéseket tenni.”

(alfahir.hu, fotó: Internet)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink