Jobbik IT: hét év után emeljék végre a felsőoktatási ösztöndíjakat!

[ad 1]

A Jobbik Ifjúsági Tagozat szerint égetően szükség lenne a hét éve változatlan nagyságú felsőoktatási hallgatói normatíva, és annak révén az ösztöndíjak emelésére. 

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke az Alfahírhez eljuttatott közleményében azt írta:

„Az elmúlt években sajnos egyre kevesebben kezdik meg a felsőoktatásban tanulmányaikat, aminek sok esetben anyagi okai vannak. Ezért is lenne elengedhetetlen, hogy végre az ifjúság is a kormány által kedvezményezett csoport legyen – csakúgy, mint az időskorúak, akik nyugdíja minden évben legalább az infláció mértékével növekszik.

A hallgatók anyagi megsegítését nem csak a Jobbik, mint a fiatalok között legnépszerűbb párt követeli, hanem a felsőoktatási hallgatókat összefogó szervezet, a HÖOK is. A szervezet nemrégiben közzétett felmérése is alátámasztja, hogy a felsőoktatás jelenlegi ösztöndíjrendszere elavult, valódi szerepét már nem tudja betölteni. Az ösztöndíjakra fordítható források 2008 óta nem változtak, többek között ezért manapság a hallgatók egyre jobban függenek a szülői támogatástól, illetve sokan arra kényszerülnek, hogy tanulmányaik mellett dolgozzanak.

A Jobbik már korábban is több alkalommal nyújtott be költségvetési módosító javaslatot az ösztöndíjak emelésének érdekében, de a Fidesz ezeket rendre lesöpörte. Legutóbb Balog Zoltán bizottsági meghallgatásán kérdeztük erről a minisztert, aki azonban konkrét ígéret helyett csak mellébeszélt. Pedig ha nem akarjuk, hogy még tovább csökkenjen a felsőoktatásba járók száma és azt, hogy minden fiatal elhagyja hazánkat, akkor szükséges a fiatalok érdekében is lépéseket tenni.”

(alfahir.hu, fotó: Internet)

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább »

Jakab: a szabadságharcosnál tele lett a gatya

Úgy rögzítette az üzemanyagárat 480 forinton, hogy egy újjal nem nyúlt az adókhoz. A szabadságharcosnál tele lett a gatya. Kell a pénz, kell az adó,  hogy legyen miből kifizetni a 13.havi nyugdíjat – reagált a Jobbik elnöke a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink